SAMO UZ REZERVACIJU

VIDEO Autokino ponovno u Rijeci! Već ove subote prvi filmski klasik, ali i nova pravila

Autokino Art kina donosi velikane kinematografije i legendarne filmske klasike

Ponovno se diže i filmsko platno na riječkom parkiralištu Beretich gdje se tijekom svibnja održava novo izdanje Autokina, u organizaciji Art-kina i udruge Filmaktiv, pod okriljem Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture.

Program će uz obaveznu prethodnu rezervaciju biti slobodan za sve posjetitelje koji iz sigurnosti svog automobila mogu ponovno uživati u čarima velikog filmskog platna.

Svibanjsko Autokino u znaku je filmskih klasika, a program na Beretichu u subotu, 9. svibnja u 21 sat otvara humoristična drama Dangube (I Vitelloni, 1953), velikana talijanske kinematografije Federica Fellinija čiju stogodišnjicu rođenja Art-kino obilježava cjelogodišnjim filmskim programom.

Naredne dvije subote u svibnju, 16. i 23. svibnja publika će iz svojih limenih ljubimaca moći će pogledati i remek-djelo francuskog novog vala Jean-Luca Godarda Do posljednjeg daha (À bout de souffle) i legendarni vestern Sama Peckinpaha Divlja horda (The Wild Bunch, 1969.).

Kao i prijašnjih godina filmski zvuk primat će se putem radio-prijemnika u automobilu, odnosno putem dodijeljene radio-frekvencije.

Iako je zahvaljujući povoljnoj epidemiološkoj situaciji za provedbu programa Autokina osigurana dozvola nadležnog Stožera civilne zaštite, projekcijama mogu prisustvovati isključivo posjetitelji u vozilima (najviše dvije osobe u vozilu, osim ako nije riječ o obitelji s djecom), a ostanak u vozilu obvezan je tijekom održavanja programa, uz dozvolu otvaranja prozora s lijeve prednje strane (na strani vozača).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari