BAKARAC Dezorijentirana ribetina prestravila kupače, mnogi zavapili: “Ovo je kraj ljeta!”

Foto: Screenshot

Mi znamo da ipak nije, jer iako iznadprosječne veličine, ova tuna  bezopasna je za ljude

U plitkom moru ispred Bakarca jučer je zaplivala jedna izuzetno velika tuna. Iznenadilo je to kupače koji su se tamo zatekli, većinom strance, koji nisu bili baš upućeni o kakvom se to morskom organizmu radi, pa je u plićaku zavladalo prilično uznemirenje, da ne kažemo panika!

Pogotovo stoga jer je pomalo dezorijentirana tuna, tako se barem činilo, doplivala do same obale te čak udarila o betonsku rivu. Za ovakvo ponašanje velike ribe potražit ćemo mišljenje stručnjaka, jer ono svakako nije baš uobičajeno.

Možda su velike vrućine naštetile i ovoj ribetini pa se zaputila u krivom smjeru, prema plićaku umjesto dubljem i hladnijem moru, a usput je prestravila dobar dio kupača.

“Ovo je kraj ljeta!”, prokomentirali su neki i na društvenim mrežama, no tome ipak nije tako. Naše more možda krije neke opasnosti, no ovo nije jedna od njih!

Ipak, vrlo brzo pojavila se video snimka druge osobe koja je istoga dana u Bakarcu snimila ribetinu s naše naslovne fotografije. Zasad je nejasno radi li se o istom organizmu, a neki nagovještavaju da stanovnik mora na toj snimci nalikuje jednoj vrsti morskog psa.

Tu drugu snimku  možete pogledati ovdje

Foto: Screenshot video L. Š. Pavlović-Pavletić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari