Besplatna projekcija filma „Trst, Jugoslavija“ u nedjelju na trgu u središtu Rijeke

„Slučajna kina“, poseban program Liburnia Film Festivala, u Rijeci će se održati treću godinu za redom. Prva projekcija donosi dokumentarni film „Trst, Jugoslavija“

Treću godinu za redom udruga Liburnia Film Festival na „slučajne“ će lokacije dovesti recentne hrvatske dokumentarce. Program „Slučajno kino“, koji financijski podupire Grad Rijeka, dovest će u Rijeku u sljedećim tjednima čak četiri slučajne projekcije.

Prvo slučajno kino održat će se već ove nedjelje, 8. srpnja, s početkom u 21:30 u Public Pubu na Trgu svete Barbare, a prikazivat će se film koji će među Riječanima i Riječankama pobuditi nostalgiju za prošlim vremenima kada se u Trst odlazilo po kavu i traperice te pronalazilo kreativne načine da se sve dopremi kući.

Film „Trst, Jugoslavija“ prikazuje simpatične priče brojnih „švercera“ i prodavača iz zlatnih dana jugoslavenske shopping meke. Autor filma je Alessio Bozzer a nastao je u produkciji Al Jazeera Balkans, HRT-a, Missart-a i Videoest-a.

Samo nekoliko dana kasnije, u četvrtak 12. srpnja, u isto vrijeme započinje projekcija nagrađivanog glazbenog dokumentarca „Moj svijet je naopačke“ koji će okupljene uvesti u svijet alternativnih glazbenika. Film autorice Petre Seliškar, nastao u produkciji slovenske kuće Petra Pan Film Production, možete pogledati u Pajol baru na Pećinama.

Filmove nisu slučajno odabrali. Oni su dio prošlogodišnjeg programa 15. Liburnia Film Festivala, a njima istoimena udruga najavljuje ovogodišnje 16. izdanje festivala koje će se održati od 20. do 24. kolovoza na Ljetnoj pozornici Opatija.

Ovim site specific projekcijama udruga želi promovirati hrvatski dokumentarni film.

Više informacija o oba događanja možete pronaći na internetskoj i Facebook stranici Liburnia Film Festivala.

Obje projekcije su besplatne za sve „slučajne gledatelje“.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari