"VOZIMO DJECU A ONA MORAJU BITI ZAŠTIĆENA"

Bez Covid potvrde nema vožnje vlakićem Djeda Mraza; Evo što Riječani kažu o tome!

Foto: Riportal - Screenshot Kanal Ri

Bez COVID potvrde danas više skoro nigdje ne možemo ući – pa ni u riječki vlakić Djeda Mraza koji najmlađe i njihove roditelje tijekom blagdana vozi Korzom

Vlakićem koji već godinama uveseljava najmlađe Riječane i njihove goste ne može se voziti bez Covid potvrde.

Iako je ova odluka kod nekih izazvala neodobravanje, pravila su jasna.

Više u VIDEOPRILOGU Kanala Ri:

Novinarka: MIRJANA MAROHNIĆ
Snimatelj: DOMINIK DUDIĆ
Montažer: KRISTIJAN LAJŠIĆ

“Da bi se uopće mogla dobiti dozvola da vlakić može voziti kroz grad Rijeku mora se pvo obratiti NZZJZ PGŽ… i lijepo kaže da vozimo djecu ne vozimo niti krompire niti vozimo lubenice niti vozimo pomidore niti voće ni povrće, vozimo djecu – a djeca moraju bit zaštićena”, kaže Vladimir Jurić, tehnički organizator Vlakića Djeda Mraza za Kanal Ri.

Darko Mihalić već dugi niz godina vozi ovaj veseli vlakić i kako kaže odluka o covid potvrdi je među roditeljima relativno dobro prihvaćena.

“Čujte, svega ima, dosad mogu reći da od svih koji se voze – a imao sam 5-6 koji su se baš ono bunili, nemamo, zašto moramo imati… ali sve to u redu prođe i nemamo nikakvih problema”, otkriva Darko Mihalić, vozač Vlakića Djeda Mraza.

Odrasli koje je ekipa Kanala Ri zatekla na vožnji vlakićem ovu odluku pozdravljaju. A u vožnji svakodnevno uživaju i djeca i odrasli.

Ukoliko se želite sa svojim najmlađima provozati vlakićem, procedura je jasna.

“Svatko tko sjedne u vlakić mora meni pokazatI ili potvrdu ili test i ja skeniram mobitelom i ako je valjana može se voziti a ako nema mora izaći i to je to”, pojašnjava vozač Vlakića Djeda Mraza Darko Mihalić.

Vlakić Djeda Mraza vozi do 17. siječnja na relaciji od Trga bana Jelačića preko Korza do Jadranskog trga i natrag.

Jedini je ovo vlakić u Hrvatskoj koji djecu i roditelje vozi besplatno a sredstva za njegovo prometovanje osigurali su Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija te brojni sponzori, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari