Zamjenica župana Marina Medarić i pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin u sjedištu Primorsko-goranske županije primile su dobitnice nagrade “Ivan Filipović” za 2020. godinu Nensi Araminčić i Gordanu Podobnik.

Gordana Podobnik, učiteljica razredne nastave u Osnovnoj školi dr. Branimira Markovića Ravna Gora, dobitnica je Godišnje nagrade Ivan Filipović u području osnovnog školstva dok je Nensi Araminčić, magistra medicinsko-laboratorijske dijagnostike, nastavnica strukovnih predmeta u Medicinskoj školi Rijeka, nagrađena Godišnjom nagradom u području srednjeg školstva.

Zamjenica Medarić čestitala je dobitnicama u vlastito i Županovo ime i istaknula kako se radi o velikom priznanju struke.

Pogledajte VIDEO Kanala Ri:

Novinarka: MIRJANA MAROHNIĆ
Snimatelj: DOMINIK DUDIĆ
Montažer: KRISTIJAN LAJŠIĆ

“Vjerujem da je poseban osjećaj dobiti ovako visoko priznanje za ono na što smo svi osjetljivi, a to su djeca. Posebice u ovim vremenima koja su teška i za profesore i učenike”, rekla je zamjenica.

“OŠ dr. Branimira Markovića Ravna Gora poznata je kao škola s iznimnim uspjesima i iznimno mi je drago da je nastavnica te škole dobitnica državne godišnje nagrade. Gospođu Nansi Araminčić poznajem dugi niz godina i ona je ikona Medicinske škole u Rijeci, dugogodišnja predsjednica Školskog odbora, iznimno angažirana. Ovogodišnja nagrada je doista došla u prave ruke”, čestitala je resorna pročelnica Edita Stilin koja je i sama laureatkinja ove nagrade.

Gospođa Nensi Araminčić nagradu smatra krunom 30-godišnjeg rada i posvećenosti Medicinskoj školi u Rijeci. Kako je navela, nekoć je bila učenica ove škole, a danas su preko tisuću zdravstvenih djelatnika njezini bivši učenici.

Zanimljivu činjenicu iznijela je i gospođa Gordana Podobnik kazavši da je “Ivan Filipović” dodijeljen i OŠ dr. Branimir Markovića Ravna Gora 1976. godine za zasluge u školstvu.

“Ljudi su uvijek predano radili i atmosfera u školi je uvijek bila radna, svi su se trudili davati maksimum. Kada počeneš raditi u takvom kolektivu, to te povuče i traje već 36 godina”, rekla je.

Nagrada “Ivan Filipović” predstavlja najviše priznanje djelatnicima u odgoju i obrazovanju u Republici Hrvatskoj, a dodjeljuje se za rad i rezultate u predškolskom odgoju, osnovnom, srednjem školstvu, visokom školstvu te znanstvenom i stručnom radu od 1964. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari