NATJECANJE U CRIKVENICI

Branitelji PGŽ pobjednici Sportskih igara veterana i dragovoljaca u Crikvenici

Foto: www.predsjednik.hr

25., jubilarno sportsko natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata održano u Crikvenici okupilo je preko 500 sudionika iz čitave Hrvatske a natjecalo se u šahu, kuglanju, streljaštvu, boćanju i stolnom tenisu.

“1999. godine je bio na Kantridi jedan veličanstveni događaj, i nakon 22 godine smo ponovo došli na red. Znači, obišli smo čitavu Hrvatsku, od Vukovara do Dubrovnika.”, kaže Ivan Bogdanić, , predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Primorsko-goranske županije.

Iako su bili dobri organizatori natjecanja, dragovoljci i veterani Primorsko-goranske županije na borilištima nisu imali “milosti”, osvojivši ukupno prvo mjesto ispred kolega iz Bjelovarsko-bilogorske te Istarske županije.

“Nikada nismo bili milosrdni, ovo je nama od 25. sportskih susreta, ovo nam je 12. put da smo osvojili pehar.”, ističe Pavao Svetić, član Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata PGŽ.

Više u VIDEOPRILOGU:

Novinar: BORIS MIOČIĆ
Snimatelj: IVAN BANOVIĆ

Zadovoljan borbenim, sportskim duhom sudionika bio je umirovljeni general-pukovnik Đuro Dečak.

“nabruse se, znaš, iako ne možemo više. Mi smo s vremenom izbacili maraton, izbacili smo mali nogomet, izbacili smo povlačenje konopa, ostavili smo pet sportova primjereno našim godinama.”, otkriva Đuro Dečak, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH.

Od početka Domovinskog rata prošla su tri desetljeća no uspomene i sjećanja ostaju zauvijek, naglasio je Dečak.

“To se ne zaboravlja, to se ne može zaboraviti, jer, gubici su nam bili veliki. Sa svakim mojim čovjekom otišao je dio mene. Imao sam visoke zapovjedne dužnosti, puno ljudi mi je izginulo, puno ranjeno, i to je ostavilo trag na mojoj duši.”, otkriva Đuro Dečak.

Zapaženi sudionici bili su i dragovoljci iz Vukovarsko-srijemske županije, koji su svake jeseni posebno emotivni.

Foto: www.predsjednik.hr

Prisjećamo se ovih dana pada Vukovara, svaki dan je neko mjesto bilo okupirano, gdje odajemo počast paljenjem svijeća braniteljima i civilima. Rane su duboke još uvijek, ali moramo se nositi s tim.”, kaže Milan Draženović, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije.

Nakon sporta uslijedilo je druženje te zakazivanje 26. igara koje će idućeg listopada organizirati Udruga dragovoljaca i veterana Vukovarsko-srijemske županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari