VRLO 'MOĆNO' PLOVILO

Video | Brod u borbi s valovima i jakom burom između Crikvenice i otoka Krka; Građani uznemireni ali – ne moraju biti

Više stanovnika i gostiju s crikveničke rivijere javilo nam se danas s upitom ‘koji to brod plovi po tako jakoj buri i valovima’

Kada se pogledaju fotografije i video doista se čini kako je kabelopolagač Ariadne koji plovi pod grčkom zastavom u nevolji, ‘opkoljen’ pjenom valova koju je podigla jaka bura, no iskusni moreplovci iz našega kraja uvjeravaju nas kako prave opasnosti nema.

Riječ je o brodu za opskrbu na moru/kabelopolagaču dužine 130 metara. Oko podneva nalazio se na moru između Dramlja i Crikvenice. Može ploviti i obavljati svoje zadaće i po vrlo nemirnome moru.

Brod je izgrađen u Norveškoj 2009. kao Viking Poseidon a prodan je sadašnjim vlasnicima u ožujku 2017. godine. Pored osnovne zadaće – polaganja podmorskih kablova – brod može služiti i za operacije popravka na moru, ronilačke ekspedicije, istraživalje ekspedicije… Brod može primiti 106 ljudi, putnika i članova posade.

U oči promatrača upada i njegov moćni kran koji, prema informacijama s interneta, podiže terete do 25 tona težine.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari