BLOKADE U PROMETU

Video | Bura poharala Kvarner: Srušila kuću, prevrnula kamion, zatvorila prometnice i zaustavila trajekte

RTL

Priroda je i ovoga puta pokazala svu svoju silinu i moć, bura je u kružnom toku prevrnula kamion kao igračku

Ne kaže se uzalud da se bura u Senju rađa, u Bakru ženi, a u Trstu umire! U utorak je u Bakarskom zaljevu napravila predstavu za pamćenje.

Najhrabriji znatiželjnici, koji su u obližnje lučice išli učvrstiti barke, staju i vade mobitele. Ovo se, kažu, ni ovdje ne viđa svaki dan, izvještava Maja Brkljača za RTL Vijesti.

Više u VIDEOPRILOGU:

“Već je poznato da je ovdje najjača orkanska bura pa smo malo prošli iz Novoga ovdje preko Bakarca da vidimo kako dere. I bogami je dobra”, kaže Robert Mažuranić iz Rijeke.

“Ovo je ekstrem jer ovakve bure nisu baš česte i stvarno nije za igranje”, rekao je Davor Galjanić.

Puše toliko da je pred Krčkim mostom zaustavila kamion težak 25 tona. Zato osobna vozila preko mosta idu jako sporo.

“Nije ni trajekt vozio, dolazimo s Cresa, jutros prvi je bio zatvoren, došli smo sa sljedećim, zbog olujne bure”, ispričala je Mirjana Brnić s Cresa.

“Ovdje naprijed znaju bit još jači bočni udari”, tvrdi Brnić. Jedan takav bio je koban za dostavni kamion. U kružnom toku prevrnuo ga je kao igračku.

U Bribiru je sinoć bio krš i lom. Bura je srušila staru kuću u kojoj nitko ne živi. Kamenje je popadalo po cesti i zatvorilo je za promet. Priroda je i ovoga puta pokazala svu svoju silinu i moć! Kakva zimi i priliči!, izvještava Maja Brkljača za RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari