REPORTAŽA IZ SNJEŽNE IDILE

Video | Gorski kotar kao Beverly Hills! I najmanje selo na meti je kupaca; Prodaje se sve – od vila do prizemnica

RTL

Cijene kuća dosežu do oko 1700 kuna po kvadratu, a kupci su iz cijele Hrvatske

Gorski kotar kao Beverly Hills. I najmanje selo na meti je kupaca, koji u njemu žele svoja zdanja s jacuzzijem i bazenima. Prodaje se sve, od vila do prizemnica. U tome je pomogla korona. Domaći su turisti silom prilika shvatili da i Hrvatska ima snijeg i šumu.

Zima ga pokriva snijegom dok pod stražom snažne šume mirno spava, ali samo na prvi pogled, jer Gorski je kotar budniji no ikada, izvještava Ida Balen za RTL Vijesti.

Život se na hladnoći odvija iza prozora. Domaći su gosti tek unazad nekoliko godina otkrili da u njihovoj zemlji postoji mala Švicarska. Dijelom je za to zaslužna i korona, jer kada se nije moglo preko granice, konačno su istražili i svoje. Nakon toga – bum. Cijene kuća dosežu do oko 1700 kuna po kvadratu, a kupci su iz cijele Hrvatske.

Ekipa RTL Direkta posjetila je Fužine, a u jednoj kući dočekala ih je agentica za nekretnine. Međutim, zanimalo ih je koliko jedna kuća u Fužinama može vrijediti. Rai se o prostoru od nekih 160 kvadrata.

“Realna cijena kuće, s obzirom da ima dva odvojena predivna apartmana, mogla bi bit i do 200 tisuća eura. Naprosto je postao meka za one ljude koji se žele odvojit malo od civilizacije. Samim tim normalno da vlasnici prilagođavaju svoje cijene i vrijednosti na neki način usaglašavaju s tržištem”, objašnjava agentica Dijana Keser.

Više o stanju prodaje nekretnina u Gorskom kotaru pogledajte u prilogu Ide Balen: 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari