VIŠEGODIŠNJA PRIČA

Derutno odmaralište u Jadranovu, poznatije kao Slovenski dom, konačno ide u prodaju

Screenshot Kanal Ri

U četvrtak će biti objavljen natječaj za prodaju ovog objekta koji već dugi niz godina u samom centru Jadranova zjapi prazan

“Prodaje se znači i građevinsko zemljište i takozvani Slovenski dom, znači odmaralište. Zemljište ima 6388 m2 a zgrada sa pripadajućim okolišem ima 4769 kvadrata – znači sveukupno više od 11000 kvadrata”, otkriva Dragica Marač, pročelnica za socijalnu politiku i mlade PGŽ za Kanal Ri.

Zainteresiranih investitora ima, a u što će se prenamjeniti postojeći objekt – u hotel ili sportsko rekreativni centar – odluka je na samom kupcu.

Više u VIDEOPRILOGU:

Novinarka: MIRJANA MAROHNIĆ
Snimatelj: DOMINIK DUDIĆ
Montažer: DORIAN CAR FLAVIANO

“Nama je bitno da se toga riješimo jer nam doista nije u funkciji a čime ćemo dobiti sredstva da nastavimo razvijati usluge u socijalnoj skrbi. To nam je najbitnije i to nas raduje”, dodaje pročelnica Marač.

Cijelu priču pozdravlja i crikvenički gradonačelnik.

“Tamo bi bilo idealno da se napravi jedan hotel da to bude u funkciji turizma. To bi itekako još više podiglo kvalitetu Jadranova. Sad je vrijednost tog objekta derutnog itekako kao potencijal narasla – a zamislite samo da je tamo jedan lijepi hotel”, mišljenja je Damir Rukavina, gradonačelnik Crikvenice.

Uz novu plažu u samom centru nova bi investicija značila puno za turizam Jadranova i cijele crikveničke rivijere.

“Koliko se u Jadranovo investiralo stvarno je jedna nova vizuura i kvaliteta ponude Jadranova – i svakako uređenje jednog takvog objekta bi još više poboljšalo kapital u Jadranovu”, dodaje gradonačelnik Rukavina.

I mještani Jadranova se vesele skorom uređenju ovog derutnog objekta.

“Fantastično, bolje da se proda nego da ostane ona ruševina. Skupljaju se narkomančine, pijančine….”, kaže Rino Lukšić iz Jadranova.

Financijska sredstva dobivena ovom prodajom Primorsko- goranska županija će usmjerit namjenski za daljnja ulaganja u ustanove socijalne skrbi. Projekti su već spremni.

“…za proširiti smještajni kapacitet za domove za starije, a jednako tako očekujemo da će i Fortica moći imati jednu novu lokaciju – drugačiju, moderniju, inovativiju… po svim europskim standardima gdje ćemo za najteže kategorije korisnika moći ponuditi jedan fantastičan smještaj”, kaže pročelnica za socijalnu politiku i mlade PGŽ Dragica Marač.

Nadajmo se da će ova višegodišnja priča konačno završiti na dobrobit svih aktera i obogatiti turističku ponudu Jadranova, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari