ZASTRAŠUJUĆE!

Detalji sudara auta i stada na Krku: ‘Po cesti pluća, crijeva… Nije da udarite ovcu, pa je mrtva. Bile su zdrobljene’

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U noći sa srijede na četvrtak na otoku Krka dogodila se nesvakidašnja i zastrašujuća prometna nesreća

Dvadesetogodišnji mladić na neosvijetljenoj prometnici naletio je na stado ovaca i usmrtio ih 26.

Maja Brkljača za RTL donosi detalje.

Upozoravamo: snimke s mjesta nesreće mogle bi vas uznemiriti!

Više u VIDEOPRILOGU:

Demoliran auto dokazuje razmjere nesreće. Dvadesetogodišnjak koji ga je vozio ne želi pred kamere, ali šokiran je svime. Kaže nam, prošao je zavoj iza kojega su ga dočekala oba prometna traka krcata ovcama. Nije imao kud, pa je prošao kroz njih. Na ramenima srećom živa glava, na cesti strava i užas!

Vlasnike stada šokirao je noćni poziv policije, a onda dolazak na mjesto nesreće.

“Posred ceste pluća, srce, crijeva, sve raskomadano, nije da udarite ovcu i ona je pala mrtva, to je zdrobljeno”, ispričala je Vesna Mrakovčić, vlasnica stada.

Na cesti između Krka i Punta ostaci su i danas. I stradalih životinja i automobila.

“Ograničenje brzine je 60, a sudeći po onomu šta smo mi našli na cesti ja mislim da je to bilo barem tri puta više”, tvrdi Vesna.

Procjenjuju da im je  šteta oko 40 tisuća kuna. Većina stradalih ovaca nosila je mlade. Ovce su im na otvorenoj, ali žicom zagrađenoj ispaši. Problem je u ogradama za prolaz ljudi i auta koje se ne zatvaraju.

“Vidili smo da je ovo otvoreno, i netko je otvorio to ja ne znam, u 10 sati je bilo zatvoreno sve, već u 1 je bilo otvoreno, vidite, šta da vam kažem”, kazao je Mirjenko Mrakovčić, vlasnik stada.

Pitanje je tko je i zašto usred noći otvorio ogradu. Na cestu je izišlo, kaže vlasnik, više od 100 ovaca. Danju tuda prolaze vlasnici maslinika i parcela, ali obitelj Mrakovčić tvrdi, da stalno obilaze i kontroliraju jesu li ograde zatvorene.

“Ma mi živimo od tih ovaca tako da nije to lako izdržat, ni financijski ni psihički. Sva sreća da nije on poginul!”, kazao je Mirjenko.

Obojica će platiti kaznu.

“Vozaču vozila ide zbog neprilagođene brzine uvjetima i stanju ceste, ukupna kazna je 1500 kuna, a vlasniku stada, odnosno ovaca ide kazna 1300 kuna zbog nedržanja životinja pod nadzorom”, kazao je Boris Barić, pomoćnik načelnika za sigurnost cestovnog prometa Policijske postaje Krk.

To na otoku nije rijetkost pa su i nesreće učestale. Zato bi ova nesreća, koja se lako mogla pretvoriti u tragediju, trebala biti ogromno upozorenje i vlasnicima ovaca i krčkim vozačima, donose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari