TRADICIJA I KVALITETA

Za ovu riječku školu interesa ne manjka! Imaju 800 učenika i skoro 100 profesora; Dio njih danas je izašao na Korzo

Medicinska škola u Rijeci brojnim je aktivnostima obilježila svoj dan. Riječ je o školi koja broji 800 učenika u osam programa što je čini najvećom srednjom školom u Primorsko-goranskoj županiji. Informacije o obrazovnim programima moglo se dobiti danas na Korzu

Medicinska sestra, farmaceutski tehničar ili tehničar nutricionist samo su neki od programa koje nudi Medicinska škola u Rijeci. Učenici I profesori promovirali su ih na Korzu iako su svjesni da za to nema potrebe jer interesa za ovom školom već godinama ne manjka.

“Ova škola ima jako veliku tradiciju, evo sljedeće godine obilježavamo i 30 godina Medicinske škole u Rijeci. Imamao jako puno smjerova, jako puno interesa. Naša škola ima 800 učenika, pa skoro 100 profesora i stvarno smo jedna od najtraženijih I najvećih škola u županiji”, kaže Božica Vičević, nastavnica u Medicinskoj školi Rijeka.

Više u VIDEOPRILOGU:

Novinarka: MARIJANA ŠEPIĆ BJELOBABA
Snimatelj: IVAN BANOVIĆ
Montažer: DORIAN CAR FLAVIANO

Svake se godine u ovu školu pokuša upisati velik broj učenika, a samo neki od njih to zaista I uspiju.

“Ja sam učenica 4. šest razreda farmaceutski tehničar. Upisala sam medicinsku školu zato šta pruža puno mogućnosti za daljnje obrazovanje I zapošljavanju.”, otkriva Antonela Andlar, učenica riječke Medicinske škole.

“Ja sam upisala veterinarskog tehničara. Htjela sam to upisat, volim životinje I vidim se u radu sa životinjama. Kako vam je u školi? Super stvarno sve, I predmeti I profesori stvarno zanimljivo je, sve šta sam I očekivala”, kaže Ena Sinčić, učenica Medicinske škole.

Daleko najpopularniji programi su medicinska sestra odnosno medicinski tehničar te farmaceutski I fizioterapeutski tehničar, a veliki interes vlada I za pozivom veterinarskog tehničara.

“Smjer postoji već 20 godina, imamo jako velik interes a djeca ono što očekuju to I dobiju. Važno je napomenut da to nije samo smjer za pse I mačke, da mi obilazimo I farme po cijeloj županiji I Hrvatskoj, obilazimo zoološke vrtove I skloništa tako da se bavimo svim životinjama ne samo malima”, otkriva nastavnica Vičević.

I dok bi se jedni bavili životinjama druge zanima dentalna medicina. Zubni tehničar I dentalni asistent programi su koje nudi Medicinska škola.

“To su učenici koji se školuju kroz 4 nastavne godine I vrlo je velika zainteresiranost za smjer. Imaju dosta praktične I teoretske nastave I mogu reći da su to zaista dobra djeca”, kaže Tatjana Lovrin, nastavnica u Medicinskoj školi Rijeka.

Interes za školu svake je godine i 10 puta veći nego što ima upisnih mjesta.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari