Dio učenika riječke škole Srdoči od ponedjeljka će nastavu imati u crkvi

Screenshot RTL

Više u VIDEOPRILOGU:

Umjesto školskog zvona – crkveno. Dio učenika riječke škole Srdoči od ponedjeljka će nastavu imati – ovdje. Radi se užurbano, kako bi se sve prilagodilo. To je prostor župe, ali ionako nalikuje na učionicu. Ploča je već tu.

”Obavijestila sam roditelje, 24 učenika i od utorka krećemo. Za sada nemam negativnih povratnih informacija, vidjet ćemo u ponedjeljak”, rekla je Vesna Antić, učiteljica razredne nastave u Osnovnoj školi Srdoči.

Osnovnu školu Srdoči pohađa 800 učenika. A prvi je klupe u novom prostoru isprobao ravnatelj.

”Mi smo dogovorili da će ovdje pohađati učenici 4. razreda, znači četvrti a, b, c i d, koji će se izmjenjivati kvartalno. Znači, ovi koji dođu ovdje će biti dva mjeseca, nakon toga se vraćaju u školu. Benefit i povratna dobit ovoga je ta da 400 učenika ne mora ići u dvije smjene”, izjavio je Ivan Vukić, ravnatelj Osnovne škole Srdoči.

A sve to ne bi bilo moguće da nema dobrog duha Župe Svetog Križa. Em što je istog trenutka uskočio pronalaskom prostora, em što je u pripremama rame uz rame s radnicima, učiteljima i spremačicama. Učionica je složena, a i dobro organizirana.

”Kad smo ušli u razgovor na tu temu da bi trebalo smjestit učenike, da budu svi u istoj smjeni, ja sam svakako prihvatio odmah njegovu zamolbu. Smatram da je to dobro iza obitelj i roditelje koji rade da im bude olakšanje. Tako da mi kao župa se veselimo i ustupamo ovaj prostor dvorane i nadam se da će se i djeca i roditelji ovdje ugodno i radosno osjećati”, kazao je velečasni Kristijan Zeba, župnik župe Svetog Križa.

Jer najljepša prijateljstva sklapaju se u školskim klupama. Gdje god se one nalazile, donose RTL Vijesti.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views