FINO, FINO!

‘Do posljednjeg kotlića!’ Cijela Baška uživala je u humanitarnom kuhanju finih jela

Kanal Ri

U sklopu Adventa u Općini Baška, organizirana je humanitarna manifestacija Do posljednjeg kotlića u kojoj je sudjelovalo 16 udruga koje su odmjerile svoje snage u kuhanju.

Ovo je drugo izdanje ove manifestacije koja polako postaje tradicionalna.

Više u VIDEOPRILOGU Kanala Ri:

Novinarka: MONIKA INJAC
Snimatelj: DOMINIK DUDIĆ
Montažer: KRISTIJAN LAJŠIĆ

” Mame smo nogometaša i sudjelujemo u ovoj hvalevrijednoj dobrotvornoj akciji, kuhamo, prirpeme smo završili, kuha se.”, rekla je Anamarija Čubranić, predstavnica NK Vihor Baška.

“Manifestacija je prekrasna, i ove godine nas je poslužilo vrijeme, a posebno sam sretna što ove godine ima dvostruko više ekipa – čak 16, što je za ovako malo mjesto divan primjer humanosti.”, naglasila je Branka Polonijo iz Društva Sinjali Baška.

Pridružila im se udruga albanske nacionalne manjine humanitarnim štandom, a Lovačko društvo Baška doniralo je meso potrebno za spremanje gulaša.

Natjecanje u pripremi gastornomske delicije odvijalo se pod budnim okom stručnog žirija.

Nakon pripreme slijedila je humanitarna prodaja šurlica s gulašom, a sav novac ide u humanitarne svrhe.

Baška je uređena prigodnom blagdanskom dekoracijom I lampicama, a tijekom cijelog prosinca tijekom vikenda otvorena je I adventska kućica.

Druženje u Baškoj sutra se nastavlja uz božićni boćarski turnir kod Doma kulture.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari