DRUGA STRANA PRIČE: Istražili smo pozadinu sukoba kupača s koncesionarom plaže u Selcu

Posljednjih dana društvene mreže zapalile su snimke s plaže u Selcu. Koncesionar plaže došao je u sukob s kupačima i to ne prvi put, a uz verbalni sukob došlo je i do naguravanja (OVDJE)

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Naime, najatraktivniji dio plaže prekriven je ležaljkama i suncobranima koje se naplaćuju, a ljudima koji žele biti na svojim ručnicima ostavljeno je premalo prostora. I dok se kupači žale na ponašanje koncesionara, najpoznatiji “čuvar plaže na Jadranu” ispričao nam je svoju stranu priče.

Plaža u Selcu krcata kao šipak. Tu je više od stotinu suncobrana koji se s dvije ležaljke iznajmljuju po sto kuna na dan.

“To je strašno, najveći je dio pod ležaljkama i pod suncobranima koji se iznajmljuju”, kazala je Vinkovčanka Ksenija Nanaš.

“Ostavljen je premali dio prostora za ljude koji ne mogu zapravo iznajmiti ležaljku”, smatra također jedan od turista, Borna Mimić.

Kada se popuni taj dio, kreće osvajanje svakog slobodnog pedlja plaže među ležaljkama. Tako se ovih dana dogodio incident.

“Par je s jednim, pa nije to bio ručnik nego plahta se ugurao među ležaljke, razbacao tri-četiri kompleta i od njih nismo mogli izdavati”, priča nam koncesionar Miroslav Mesaroš. Kada je htio maknuti par iz Osijeka, počela je svađa.

“Ajde otiđi ti čobaninu, kulove, ne znam ni ja kakvi su sve izrazi korišteni, meni je normalno to loše palo”, nadodaje. Sve je u trenu završilo na društvenim mrežama. Miroslav je lani zbog svađe s gostima dobio i batina. Tvrdi da se ovoga puta htio dogovoriti, ali uzalud.

Koncesionar žali zbog svega, ali bio je, tvrdi, isprovociran. U zadnje 24 godine uložio je oko deset milijuna kuna u nasipavanje plaže i objekte na njoj, a uz to koncesiju na godinu plati 110 tisuća kuna. Ipak, pravila vrijede i za njega.

“Suncobrani moraju biti udaljeni pet metri od mora, evo snimite sami gdje sjede ljudi na ručnicima i procijenite sami da li se to poštuje!” pokazuje Miroslav Mesaroš.

Malo ili puno, svejedno, protivno je zakonu. Srce je sezone, gužve su, domaćin se mora prilagoditi jer se od turista živi.

Maja Brkljača

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari