U ŠKOLAMA SRETNI

Video | Evo dobre vijesti: Za upis u 1. razred osnovne škole u PGŽ prijavilo se više prvašića nego lani!

Evo dobre vijesti: Za upis u 1. razred osnovne škole u PGŽ prijavilo se više prvašića nego lani!

I to 34 djeteta više

Kostrena, Matulji, Novi Vinodolski neke su od lokalnih samouprava koje bilježe više prvašića, dok Ravna Gora, Brod na Kupi i Cres broje manje djece u odnosu na prošlu godinu.

Osnovna škola u Kostreni, po prijavama za upis u prvi razred, ima prijavljeno 21 dijete više nego lani.

Više u VIDEOPRILOGU:

Novinarka: MONIKA INJAC
Snimatelj: DOMINIK DUDIĆ
Montažer: DORIAN CAR FLAVIANO

“Prošle godine smo upisali dva razreda, dva prva razreda, ove godine ako ostane ovako kako je, očekujemo upis tri prva razreda na zadovoljstvo svih nas koji smo zaposleni u Osnovnoj školi Kostrena.”, kaže Adriana Glavan, ravnateljica Osnovne škole Kostrena za Kanal Ri.

Razlog porasta broja prvašića leži i u doseljavanju ljudi u Općinu Kostrena.

“Kostrena je po posljednjom popisu povećala broj stanovnika. Mi imamo stalno povećanje broja stanovnika, posljednično tome i djece i posebno nas to veseli. Naša općina je poznata kao jedno mjesto pogodno za život.”, kaže Dražen Vranić, načelnik Općine Kostrena.

Trenutno Osnovna škola Kostrena broji 342 učenika. Njima, a i njihovim roditeljima pruža nadstandard u odgoju i obrazovanju.

“Trenutno ste u razredu cjedodnevne nastave. To je naša prva generacija. Posebnost ovog programa je da učenici svoje obaveze od ponedjeljka do petka sve izvršavaju u školi. Oni borave ovdje od 8 do 16 i 30 i praktički vrijeme koje provedu nakon toga s svojom obitelji je vrijeme za obitelj.”, kaže ravnateljica Osnovne škole Kostrena Adriana Glavan.

Uz Kostrenu, porast broja prijavljenih prvašića bilježe Hreljin, Lovran i Novi Vinodolski s 13 djece više, Matulji s 15, Tribalj s 10, Vrbovsko s 8 te Bribir s 5.

Ove godine za upis u prve razrede u Primorsko-goranskoj županiji prijavilo se 2.507 djece, što je 34 djece više nego lani. Pojedine škole imaju manji broj prijava poput onih u Brodu na Kupi s 4 djece manje, Ravnoj Gori s 8 djece manje i Cresu s 9 djece manje.

“Mi se uvijek u Cresu krećemo od 20 do 25, tako da to nije ništa ove godine specifično ni posebno. Nama je bitan ukupan broj učenika u školi koji se kreće već više od 10 godina od 205 učenika do 210.”, pojašnjava Josip Pope, ravnatelj Osnovne škole Frane Petrića Cres.

Roditelji ukupno 505 djece nisu obavili zakonsku obavezu prijave za upis, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari