PREPRAVLJENI UGOVOR

Video | Bizarna priča iz Delnica: Turistička zajednica naručila skulpturu; Umjetnik tvrdi: ‘Nikad mi nisu sve isplatili’

Tražio je 58 tisuća kuna, kad je napravio skulpturu netko je prepravio ugovor na manji iznos. Potraga donosi nevjerojatnu priču o kipu koji je naručila turistička zajednica u Delnicama

To je goransko mjesto najpoznatije po nacionalnom parku Risnjak i tradiciji maškara, takozvanih pesnika. I baš zato lokalna je turistička zajednica kipara Damjana Kovača zatražila da im napravi jedinstvenu skulpturu.

Na njoj je radio godinu dana, lani su se njome i pohvalili, i sve bi bilo lijepo da su mu i platili posao. Dok on tvrdi da su mu dužni više od 30 tisuća kuna, ravnatelj turističke zajednice pred kamerom se zapleo objašnjavajući ugovor u kojem je netko nevješto mijenjao iznose.

Hoće li kipar sada odnijeti svoju skulpturu i kako općenito u Hrvatskoj žive umjetnici, pogledajte u priči Marijane Čikić za RTL Potragu:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari