Fantastična predsezona na Kvarneru: ‘Puno ljudi, fino, prekrasno, odlično…’

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Na Kvarneru ove godine boravi 20 posto više turista nego je to bilo lani

Lijepo vrijeme, brojni otvoreni hoteli, blagdansko ozračje, atraktivni programi za roditelje i djecu – sve su to kvarnerski turistički aduti koji su u predsezoni privukli velik broj turista.

Tamošnji ugostitelji znaju da se za dobre rezultate ne smije čekati ljeto nego da se temelji turističkoga uspjeha postavljaju od početka godine. RTL-ova novinarka Maja Brkljača u RTL-u Danas da na Kvarneru ove godine boravi 20 posto više turista nego je to bilo lani.

Prema najavama, na Kvarneru bi tijekom uskrsnih blagdana trebalo biti ostvareno više od 60.000 noćenja. Prošle godine je na Kvarneru tijekom uskrsnih blagdana radilo 80 hotela, a ove godine ih je više od stotinu, lani 12 kampova, a sada 25, a odlične su bile najave i za privatni smještaj.

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

“Dijametralno suprotno nego u Vukovaru”

Serenada na uskrsno jutro u srcu Opatije. Kod turista, a na blagdanski odmor stiglo ih je pet tisuća, lovranski puhački orkestar izazvao je oduševljenje. “Talijanka sam, prelijepa je Opatija, jako mi se sviđa”, kazala je Gaspariana iz Italije, dok je Jasminka iz Njemačke kazala da Opatija nudi sve i to i za mlade i za stare.

Blagdansko jutro kao iz bajke. Vrijeme gotovo pa ljetno, baš kao i atmosfera. “Puno ljudi, fino, prekrasno, odlično, jednostavno odlično. Dijametralno suprotno nego u Vukovaru, jednostavno odlično”, kazao je Igor Sopta iz Vukovara.

Brojni otvoreni hoteli pripremili su zanimljive programe. Najviše truda uloženo je za razonodu najmlađih. “Doma ne mogu oni ništa ni vidjeti ni doživjeti tako da definitivno treba iskoristiti svaku priliku i izaći ovako malo van i uživati u nečem novom, za njih, pogotovo kad su ovako mali”, kazala je Jasna iz Lovrana.

“Nema niti jedna slobodna soba”

Direktor hotela sa svojim djelatnicima ima jako puno posla, ali još više razloga za zadovoljstvo!

“Dakle nema niti jedna slobodna soba, gosti su s naših tradicionalnih tržišta, dakle, Austrije, Njemačke, Italije, Slovenije, ima jako puno domaćih gostiju što nam je iznimno drago. Za Uskrs smo pripremili jedan paket aranžman s bogatim gastronomskim delicijama i a bogatim raznovrsnim glazbenim programima”, kazao je direktor hotela Ilija Turić.

Sve se posložilo, lijepo vrijeme, kasniji Uskrs no lani pa u skladu s tim i puno gostiju. Prvi turistički ispit koji nagovještava sezonu ovdje je uspješno položen!
Maja Brkljača

Više u VIDEOPRILOGU:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari