FUŽINE: Obitelj ostala bez kuće u požaru ali iz pepela se  rodila najljepša priča godine!

Obitelj Franković ostala je na cesti. Bez odjeće, bez imovine, ali ne i bez dobrih ljudi

Obitelji Franković iz Fužina u veljači je izgorjela kuća. Ostali su na cesti. Bez odjeće, bez imovine, ali ne i bez dobrih ljudi.

Fužine su se ujedinile, a pomoć je počela stizati i iz cijele Hrvatske. Obitelj bi Božić trebala dočekati u obnovljenom domu

Danas su u domu obitelji Franković završni radovi. Nakon požara, Marinku se činilo da nema izlaza, a onda su se javili znani i neznani. Pomogle su i neke firme i trgovački centri.

„To je najteže, mi smo inače naučili uvijek davati, ali jako teško je primati pomoć, kad se ovako nešto dogodi. Tako da ne znam što bi vam rekao. Ne možete se dovoljno zahvaliti“, rekao je Marinko Franković.

Prve dane nakon požara Frankovići su proveli u kući susjeda Josipa.

„To su naši prvi susjedi. A što bi? Božje je bolje dati nego primiti, ja mislim da je njima teže nego meni“, kazao je susjed Josip Salopek.

„Oni se vraćaju i to je dobro. Sada je lijepo, jako lijepo. Tko god je radio lijepo je napravio. Sve pet, svima. Tko god je pomogao, puno, puno, puno hvala“, istaknuo je dobri susjed Salopek.

Marinko i njegovi žele posebno zahvaliti obitelji Radišković. Dali su im kuću na korištenje dok svoju potpuno ne urede.

„S jedne ruke teško mi je govoriti, ali moram opet, jedno veliko veliko hvala svim ljudima koji su mi pomogli“, rekao je Franković.

„Najviše od rodbine, od susjeda, od svih ovih firmi koje su se uključile u cijeli projekt. Gospodin Janušević, koji nam je pomogao, kojeg nismo ni znali do tog dana, gospodin Maras isto. Tako da evo, dosta se prijateljstva rodilo iz svega toga“, zahvalio se sin Marko Franković.

Ovo je priča o zajedništvu i ljubavi. Dokaz da se doista u muci poznaju junaci. A junaci su ovdje susjedi, poznanici, oni koji i sami nemaju previše, a spremni su dijeliti.
Ida Balen

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari