ČAVLE: Ujedinjeni gradski vijećnici pomogli uspjehu dobrotvornog turnira “…i djeci s ljubavlju”

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Mnoga poznata lica, osobe iz javnoga života, svi u sportskoj opremi, napeti malonogometni susreti i puno prolivenog znoja na terenu – sve za uspjeh dobrotvornog turnira “…i djeci s ljubavlju” u organizaciji Udruge “…i djeci s ljubavlju” u suradnji sa Sportskim centrom Start Fun, sve u sklopu nacionalnog projekta “Želimo vježbati vid”

Iako su se u Sportskom centru Start fun u Čavlima večeras dijelili i pehari za osvojena mjesta na pobjedničkom podiju, nitko nije došao samo zbog toga! Rezultat na terenu gurnut je u drugi plan – riječki odvjetnici, liječnici, sportski veterani, radnici, gradski vijećnici, novinari… svi su došli kako bi dali podršku vrijednom cilju, prikupljanju donacija s ciljem da se u Rijeci otvori rehabilitacijski centar za slabovidnu djecu i djecu s oštećenjima vida.

Foto: Riječanin

Ipak, posebna zanimljivost turnira bio je nastup ekipe Gradski vijećnici. Iako na sjednicama Gradskog vijeća Grada Rijeke, kao pripadnici različitih političkih stranaka, najčešće ne pušu “u isti rog”, s čime je javnost itekako dobro upoznata, kada je bila riječ o ovome nastupu, okupljanju u humanitarne svrhe, dileme nije bilo – svi vijećnici obukli su isti dres (onaj s natpisom “Rijeka EPK 2020”, op. a.) i s radošću i predanošću zaigrali za plemeniti cilj.

O nastupu ekipe Gradski vijećnici na ovome dobrotvornom turniru upitali smo predsjednika Gradskog vijeća Grada Rijeke Andreja Poropata.

“Iako je poziv za sudjelovanjem gradskih vijećnika na humanitarnom malonogometnom turniru došao prije aktualnih nesuglasica na sjednicama Gradskog vijeća, ni u jednom trenutku nije bilo upitno da će – kada su ovakve akcije u pitanju – gradski vijećnici nastupiti jedinstveno. Zahvaljujem organizatorima ove humanitarne akcije, udruzi “…i djeci s ljubavlju” na pozivu za sudjelovanjem i stojimo na raspolaganju za sve daljnje aktivnosti ove udruge ali i svih drugih udruga čiji je cilj humanitarnog karaktera.”, rekao je Andrej Poropat.

Svoje kolege iz političkog života došli su pozdraviti i neki gradski vijećnici koji ovoga puta nisu zaigrali mali nogomet, a turnir je došao pozdraviti i zamjenik gradonačelnika Marko Filipović.

“Hvalevrijedna je inicijativa za odigravanjem ovakvog humanitarnog turnira a gradski vijećnici pokazuju da su u stanju ujediniti se kada su ovakve humanitarne akcije u pitanju. Nadamo se da će se ovo međusobno uvažavanje i momčadski duh barem jednim dijelom preliti i na sjednice Gradskog vijeća”, prokomentirao je nastup Gradskih vijećnika dogradonačelnik Filipović.

Iako im fizička sprema nije na zavidnom nivou, razumljivo jer uglavnom nisu sportaši a mnogi niti rekreativci – gradski vijećnici časno su se suprotstavili uglavnom izvrsno utreniranim ekipama kakve su bile naprimjer Veterani NK Borac. A i igračice Ženskog nogometnog kluba Rijeka nisu bile nimalo lak suparnik…

Ulaz na malonogometni turnir bio je besplatan za sve posjetitelje. Njima je bila ponuđena bogata humanitarna tombola u kojoj su se za simboličnih 10 kuna mogle osvojiti atraktivne nagrade: vikend za dvoje ,Advent u Beču i odlazak na božićni koncert „Bečki valcer show“ , darovni bonovi za večere u kineskom restoranu Peking, dres Rukometnog kluba Zamet i KKCibona, popusti na vožnje FlixBusevima, klima uređaj te još mnoge druge nagrade riječkih tvrtki koje imaju sluha za jedan ovakav projekt.

Sav prihod od prodanih tiketa tombole ide u fond nacionalnog projekta „Želimo vježbati vid“ Udruge “…i djeci s ljubavlju”.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari