SUŠA RANO KRENULA

Video | Gdje je nestala ‘riječka kiša’?! Rijeka je najkišovitiji grad u Hrvatskoj, ali već mjesecima nije bilo ni kapi…

Screenshot RTL

A priželjkuju je i vatrogasci koji već imaju dosta požara na otvorenom, dok i oni s vroviva zazivaju da nebo zarominja. Dobro je, od srijede vele da će trebati kišobrani

Riječka kišna ozbiljno je zakazala. Ovaj mjesec nije je bilo.

Zbunjeni Riječani navikli da iz kuće ne izlaze bez kapuljača i kišobrana, skinuli su prašinu sa sunčanih naočala, izvještava Ida Balen za RTL Vijesti.

Više u VIDEOPRILOGU:

“Pa ne znam. Čudno malo”, govori nam Robin Uniković iz Rijeke koji priznaje da mu ipak ne fali kiša.

Deni Pleša slaže se s njim: “Jako mi je drago što nije dugo pala kiša jer stvarno mrzim kišu. Ovako lijepo na suncu da možemo svi sjest na kavu i uživat.”

Anica Obajdin također je primijetila da kiše dugo nema: “Primijetila sam. Zato što imam vrt pa mi je jako važno da kiša padne.”

Rijeka je grad u kojem se, kada pada kiša, kišobrani na svakom koraku prodaju na ulicama. To je grad koji navodno ima više kišnih dana od Londona. Kiša je postala brend, a kišobrani omiljeni suveniri.

A u jednoj suvenirnici se uz kišobrane prodaju i kišni oblaci. Iako je slika vani sada posve drukčija.

“Prodajemo ga, bez obzira na to što nema dva mjeseca kiše, al kiša dolazi u srijedu. Kiša je naše obilježje, ja sam čak pala na kiši. Da, slomila ruku. Tako da kiša je dio nas”, govori nam Amna Šehović, vlasnica suvenirnice.

Bojana Vignjević Korotaj kaže: “Meni ne fali, ali trebala bi sad već malo past, ako netko nešto sadi.”

A priželjkuju je i vatrogasci kojima je sušan početak godine pun posla.

Hinko Mance je zapovjednik JVP Grada Rijeke i kaže: “U ovo rano proljeće imamo dosta povećan broj požara na otvorenom prostoru. Prvenstveno zbog dugog perioda bez kiše. Za Rijeku je to neobično u ovom periodu. Znači Rijeka je poznata po tome da ima dosta kiše, ali evo…”

No ne misli da se treba brinuti. Slično je, sjeća se, bilo i 2012. Već sutra kreću prve kapljice, a do kraja tjedna i pljuskovi. Riječani će se konačno opet osjećati kao ribe u vodi, izvještava Ida Balen za RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari