ZAGAĐENO ILI NE?

Gradonačelnik Novog Vinodolskog oglasio se o zagađenju mora na plaži Klenovica

Screenshot RTL

Cvitković smatra kako mediji preuveličavaju ozbiljnost situacije na plaži

Uz more digla se uzbuna nakon pisma građana i napisa na društvenim mrežama o zarazi cijele plaže Klenovica u Novom Vinodolskom. Paniku su digle informacije o pojavi povraćanja, proljeva i visoke temperature, većinom kod djece.

Danas su novi uzorci mora uzeti na analizu, a gost RTL-a Danas je Tomislav Cvitković, gradonačelnik Novog Vinodolskog.

Uzorkovanje mora radi se svakih 14 dana. Posljednji datum datira od 11. kolovoza kada je more bilo izvanredne kvalitete.

“Došle su pritužbe građana i vidio sam fotografije i zaista se radilo o nekakvim flekama na moru, ali ne mogu reći da je to onečišćenje kakvo je eksplodiralo u medijima. Malo nepravedno prema gradu Novom i Klenovici, da se radi o kaotičnom stanju i da turisti bježe. Nismo imali prilike taj da uhvatiit uzorak i vidjeti što se taj dan dogodilo, ali kako ste rekli, analiza se radi svakih 14 dana”, poručio je.

Reakciju medija smatra neprimjerenom situaciji.

“Jako su me šokirali naslovi jer mislim da slučaj ne zaslužuje ovakve naslove u medijima. Nema otkazivanja gostiju, u Klenovici je trenutno preko 3000 ljudi i to je nekih 75 posto nego prošle godine i šteta što za kraj sezone idemo sa ovakvim naslovima koji nisu utemeljeni”, poručio je Cvitković.

Pritužba za onečišćenje nije jedina.

“Kritike su uvijek dobrodošle, ali kada su na mjestu i kada su dobronamjerne. Pokušati ćemo ih ispraviti, ali ne možemo uvijek na sve reagirati. Recimo, kritika javnog wc-a ne postoji jer već godinama postoji u Klenovici i cijelo ljeto je otvoren i uredno se održava. Mislim da ovakvi naslovi stvarno ne trebaju turizmu općenito”, rekao je gradonačelnik Maji Brkljači za RTL.

Više u VIDEOPRILOGU:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari