PRIVREMENI DOM TURISTIMA

Video | Iz riječke luke isplovilo devet jedrenjaka: Idućih dana bit će dom turistima

Screenshot RTL

More nije uvijek isto, nisu isti niti ljudi. I domaćima je ovo avantura, kamoli gostima iz inozemstva

Iz riječke luke isplovilo je devet brodova, većinom jedrenjaka. Narednih dana oni će biti dom turistima, prvima ove godine koji su se s ove lokacije  otisnuli na kružno putovanje. Destinacije su različite, ali svi ostaju na hrvatskom djelu Jadranu. Po priču je otišla Ida Balen.

Uz limenu glazbu, pa pozdrav uz pjesmu da more bude mirno, putovanje nezaboravno… Upravo to poželjeli su gosti. donosi Ida Balen za RTL i RTL Vijesti

Više u VIDEOPRILOGU:

“Očekujem da se opustim od posla kod kuće, da odmaram i plivam u moru”, kazala je Sarah Mühlböck iz Njemačke.

Jedina hrvatska putnica među, većinom, Nijemcima i Austrijacima. Na krstarenje ide svake godine, sama, ali sigurno neće biti usamljena.

Brzo se steknu prijateljstva ovdje?

“Bez problema.  Rab, Cres, Zadar Krk, ali more nije uvijek isto, nisu isti ljudi, uvijek je lijepo”, kazala je Melita Božić iz Pazina.

Margit Mayer iz Njemačke otkrila je:

“Naše prvo putovanje brodom bilo je prije 11 godina, a do sada ovo je naše šesto takvo putovanje.”

Profesionalna, a opuštena posada. Jer takva jedino i može biti uz ovakvog kapetana. Petar Kalebić, kapetan ovog jedrenjaka kazao nam je:

“Od ’82. kao zapovjednik, a još prije par godina kao dečkić kao malo trčkaralo po brodu i tako evo i sad.”

Ovakvo što turisti nemaju u svojim zemljama i zato dolaze. Sljedećih dana kuće će im biti brodovi, a ispred njih beskrajni plavi vrtovi, donose Ida Balen i RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari