EVO ŠTO MISLE GRAĐANI

Jeste li znali? U ovome riječkom kafiću među prvima su uveli ponudu besplatnih higijenskih uložaka za žene

Screenshot Kanal RI

Kod Zajca, to jest preko puta Kazališta, nalazi se riječki ugostiteljski objekt koji je među prvima krenuo s trendom besplatnih higijenskih uložaka za žene

“Prije tri godine je na inicijativu šefa to krenulo, bio je dogovor da se ljudi osjećaju ugodnije kod nas, tako da imaju sve na dohvat ruke, tako i ženska populacija isto, higijenske potrepštine u toaletu”, kaže Dino Sušanj, voditelj ugostiteljskog objekta.

Sve na radost brojnih gošća.

U wc-u ovog kafića ženama su tako dostupni ulošci, tamponi, ali I krema za ruke te lak za kosu.

Međutim, I ovdje vrijedi poslovica prilika čini lopova.

Više u VIDEOPRILOGU:

Novinarka: MONIKA INJAC
Snimatelj: DOMINIK DUDIĆ
Montažer: KRISTIJAN LAJŠIĆ

“Kradu se da, to definitivno. Na to ne možemo utjecati, mi se i dalje držimo toga da jednostavno kupujemo to i nema potrebe da se toga odreknemo.”, dodaje voditelj Dino.

Vjetar u leđa, daju im pohvale gošća.

“Gosti se osjećaju ugodnije i stalno dobivamo neke pozitivne reakcije gostiju, posjetiteljica, kako smo opremljeni kompletno”, otkriva voditelj ugostiteljskog objekta Dino Sušanj.

Besplatni higijenski ulošci uskoro kreću i u riječkim osnovnim školama, a građani su podijeljenih mišljenja. Za jedne dobra ideja, za druge tabu tema.

“Mislim da je to dobra ideja, žao mi je što u moje vrijeme toga nije bilo. I nadam se da će to pomoći mladeži.”

“Mislim da je to tolika intima o kojoj ne bi trebalo da neka škola vodi računa jer djevojčice i imaju i nemaju, tako da će neke biti postiđene.”

Dio građana smatra da ako bi netko trebao biti posramljen, onda je to Vlada RH. Jer je odbila smanjiti PDV na uloške i tampone.

Zanimljiva je činjenica da svaka žena u Hrvatskoj tijekom života plati čak 8 tisuća kuna PDV-a na higijenske uloške i tampone.

Dio njih zbog previsokih cijena kupuje manje kvalitetne menstrualne potrepštine, dok više od 10 posto građanki Hrvatske nije u mogućnosti kupiti dovoljno uložaka da bi ih redovito mijenjale, donosi Kanal RI.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari