ISPRIKA HRVATSKIH CESTA

Video | Kada će biti probijen tunel Podmurvice i prestati miniranja i buka? Evo što kažu na gradilištu ceste D-403!

Screenshot video Kanal RI

Radovi na gradilištu državne ceste D-403 u punom su jeku

Iako građani negoduju zbog čestih miniranja i buke, na mir će morati pričekati do proljeća kada će napokon vbiti probijen tunel Podmurice, najzahtjevniji objekt na trasi dugoj tri kilometra.

Do sada je probijeno oko 900 od ukupno 1200 metara tunela, na trasi koja će kontejnerski terminal na Zagrebačkoj obali te zapadni dio Rijeke povezati s riječkom zaobilaznicom.

“Osim tunela rade se radovi na dva komplicirana objekta, a to su vijadukt Mlaka kraj kojeg se sad nalazimo. Stupovi su se već napravili, radi se i taj gornji ustroj vijadukta. Rade se radovi i na vijaduktu Piopi koji je dugačak 344 metra.”, otkriva Martin Abramović, predstavnik Hrvatskih cesta za Kanal RI.

Uskoro započinju radovi na podvožnjaku ispod pruge Rijeka-Šapjane, a paralelno se grade i pristupne ceste.

Više u VIDEOPRILOGU:

Novinar: BORIS MIOČIĆ
Snimatelj: DOMINIK DUDIĆ
Montažer: DORIAN CAR FLAVIANO

“Imamo tu jednu pristupnu cestu koja je ustvari spoj od državne ceste DC-403 do raskrižja sa Zvonimirovom ulicom. Dugačka je 400 metara i u njoj se ustvari nalazi vijadukt Mlaka od 144 metra.”, objašnjava Martin Abramović.

Na gradilištu se svakodnevno nalazi i do 200 radnika, što, s obzirom na kompleksnost projekta te ukupno tri kilometra trase, i ne čudi previše.

“Tri izuzetno komplicirana kilometra. Dva kružna raskrižja, tunel, dva vijadukta, jedan podvožnjak ispod pruge, 15-ak potpornih zidova, zaštita od buke….”, nabrojio je Martin Abramović iz Hrvatskih cesta.

Puno radnika, logično, donosi i puno buke, ali i četiri, pet neizbježnih dnevnih miniranja.

“Mi se ispričavamo građanima jer shvaćamo da trenutno narušavamo njihov mir i odmor, međutim, računamo da ćemo na proljeće najveći dio tog tunela završiti, da će biti završena ta miniranja i proboj tunela i tada bi se trebala ugoda znatno povećati.”, otkriva Martin Abramović.

Ugoda, ali i brzina prometovanja zapadnim dijelom Rijeke, na što ćemo ipak morati pričekati sve do lipnja 2023. godine, kada je predviđen kompletan završetak projekta, donosi Kanal RI.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari