KAJAKOM PO RJEČINI

Video | Kajakom kroz središte Rijeke: Bi li ovo moglo ući u turističku ponudu grada?

Rječina. Osim što gasi žeđ može poslužiti i za plovidbu!

Iako kratka, presudna je za život grada kojem je naposlijetku dala i ime.

Nekoć zanemarena i prljava, olako previđena, Rječina daje život Rijeci. U doslovnom i prenesenom smislu.

Održivost je budućnost, a u tom duhu Rijeka otkriva neke nove oblike transporta – poput e-bicikli ili e-romobila. No dosadi li vam prometovati zemljom, tu su i vodene površine.  Tako se u popularnoj “riječkoj” Facebook grupi Nova riječka enciklopedija – Fluminensia našao i jedan zanimljiv i nesvakidašnji video kajakaša na Rječini.  I to u njezinom donjem toku, kraj trgovačkog centra u Ružićevoj ulici.

Foto: I .Pavlić

Otkud su krenuli, pitanje je. Daleko u ovom niskom vodostaju zasigurno nisu stigli. Naposljetku, uzvodno od ispusta HE Rijeka i Zvira ni nema vode u koritu. No to i nema toliko veze jer je osmotriti grad iz ove perspektive, kao i ploviti kroz centar, iskustvo koje se pamti!

A i ekipi s Konta nesvakidašnji i simpatičan prizor…

Žubor rijeke i bujna vegetacija djeluju kao apaurin i sve to nadomak gradske vreve.  Sve to služi kao podsjetnik koliko se zanimljivih i nedoživljenih kutaka krije u našem gradu….

Video: Josip Bastijančić

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja