PROFITABILNA I VRIJEDNA LINIJA

Video | Svakodnevno u Rijeku stigne 300 čeških gostiju; Regiojetovi vlakovi dovezli desetke tisuća ljudi na more!

Foto: Riportal/R.Z.

Ovim je vlakom jutros nakon 17 sati putovanja u Rijeku stiglo 300-tinjak gostiju većinom iz Češke. I tako svaki dan.

Vlak Rijeka-Prag češkog prijevoznika RegioJet hit je među turistima, javljaju reporteri Kanala RI. U posljednjih je godinu dana tako iz Praga u Rijeku prevezao više od 60 000 gostiju.

David Meštrović, glavni referent prodaje u regionalnoj jedinici HŽ putnički prijevoz Rijeka, kaže: “Zasad je prodano nešto više od 80 000 karata a s obzirom na jako dobru sezonu u najavi je da će ta brojka doći do nekakvih 100 000 putnika koji će posjetiti našu obalu”

I putnici su, kako kažu, oduševljeni linijom koja ih povezuje s morem.

“Mi smo iz Praga , put je bio odličan i ostajemo ovdje u Rijeci”, kažu zadovoljni gosti.

“Put je bio odličan, bez ikakvih problema a kasnili smo samo 16 minuta”. “Ostajemo ovdje u Rijeci samo tri dana, bit će to vrlo kratak odmor”, kažu drugi.

Više u VIDEOPRLOGU:

Ne završavaju svi svoj put u Rijeci. Dobar dio putnika iz Rijeke nastavlja dalje, prema otocima i Istri i na druge kvarnerske destinacije.

“Dolazimo iz Praga. Put je bio dobar i dug. Sretni smo što smo ovdje”, “Idemo u Crikvenicu, tamo ostajemo tjedan dana i baš se veselimo”.

Cijene za jednosmjernu kartu kreće se od 23 eura do 32 eura za vagon sa ležajevima.

“U sklopu te cijene karte svaki putnik u dolasku ima besplatan doručak ima osiguranu kavu i jedno osvježavajuće bezalkoholno piće”, kaže Damir Meštrović, glavni referent prodaje u regionalnoj jedinici HŽ putnički prijevoz Rijeka.

Žuti je vlak počeo pometovati u svibnju. Tijekom lipnja i rujna prometuje 3 puta tjedno dok u srpnju i kolovozu putnike prevozi svakodnevno.

“Na nekoj dnevnoj razini vlak vozi u sastavu 15 vagona. U Ogulinu se vlak račva te pola kompozicije vozi dalje za Split dok druga polovica dolazi dalje u Rijeku. Vlak je negdje između 90 i 100 % popunjen znači negdje između 550 i 600 putnika, znači nekih 300-tinjak putnika dolazi ovdje svaki dan ovdje u Rijeku”, dodaje Meštrović.

Svi koji to žele sa istim tim vlakom mogu posjetiti Prag. Vlak svakodnevno prometuje sa riječkog kolodvora s polaskom u 19 sati i 55 minuta, donosi Kanal RI koji od 18 sati emitira Dnevnik u kojem možete pogledati i priloge o turističkim rezultatima na području Grada Rijeke, apelima na darivatelje krvi koje opet manjka u našim zdravstvenim ustanovama, o tome kako riječka placa “diše” ljeti te o pripremama rukometaša Zameta za novu sezonu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari