Kitten Safe House: Upoznajte čuvarice riječkih mačaka!

Kitten Safe House je jedinstvena udruga i po svrsi i po odlučnosti

U privatnoj kući na Rujevici nalazi se utočište za životinje za koje se često (pogrešno) smatra da mogu samostalno i kvalitetno živjeti na ulici. Kitten Safe House je jedinstvena udruga i po svrsi i po odlučnosti. Volonterke Kitten Safe Housea u svom domu drže napuštene i ranjene mačke te se za njih brinu 24 sata dnevno, donosi Moja Rijeka.

Evelin i Daniela Knežević posvećene su ljubiteljice mačaka te se u njihovoj skrbi u nekom trenutku može nalaziti od 30 do 70 mačaka – ovisno o okolnostima. Oslanjaju se na pomoć malog broja drugih volonterki te na povremene donacije. Posjeti veterinaru u više tura su dio svakodnevice, kao i cjelodnevna briga o mačkama koje su često bolesne i zahtijevaju redovitu njegu.

Apelira se na sterilizaciju i kastraciju te na razvitak veće empatije prema mačkama čije je mjesto u domu, a ne na cesti. Također, potrebno je mačke prepoznati kao ljubimce s vlastitom karizmom i osobnošću, a ne kao kućne ukrase koji se udomljavaju (ili ne udomljavaju) na temelju izgleda. Mnogi potencijalni udomitelji naročito oklijevaju kada je riječ o posebnim potrebama ljubimaca s invaliditetom, ali volonterke iz osobnog iskustva znaju da to „nije nikakav bauk“ (riječima Evelin Knežević) te da se mačke pogotovo dobro snalaze unatoč fizičkim ograničenjima.

Brojni izazovi održavanja utočišta Kitten Safe House se, ipak, ne mogu se mjeriti s olakšanjem kada mačka ozdravi i pronađe novi dom. Udomljavanje ide sporo, ali volonterke ulažu veliki trud i vrijeme da osiguraju da mačke odlaze odgovornim i velikodušnim novim vlasnicima i vlasnicama, piše Moja Rijeka.

Svatko tko je zainteresiran za udomljavanje može se upoznati s mačkama na Facebook stranici Kitten Safe House i/ili osobno kontaktirati volonterke na broj 091 605 2247.
Betty Stojnić

Za detaljniji uvid u djelovanje udruge, pogledajte reportažu gradskog portala.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views