NASTAVA U JEDNOJ SMJENI

Video | VIDEO Komadina u Dražicama: “U drugom polugodištu učenici kreću u novu školu”!

Župan Zlatko Komadina obišao je kapitalni županijski projekt – gradilište OŠ „Jelenje- Dražice“

Učenici OŠ “Jelenje-Dražice” početkom slijedeće godine krenut će u rekonstruiranu, modernu školu s nastavom u jednoj smjeni, najavio je to župan Zlatko Komadina tijekom današnjeg obilaska gradilišta ovog kapitalnog županijskog projekta, dogradnje i rekonstrukcije škole i izgradnje školske sportske dvorane, vrijednog gotovo 40 milijuna kuna.

„Ova škola u Jelenju dokaz je da nastavljamo s kapitalnom gradnjom unatoč krizi koja nas je zadesila s proračunom. Kao što smo i rekli sve što je započeto ćemo i nastaviti, pogotovo u školstvu i zdravstvu. U ovoj konkretnoj investiciji Županija sudjeluje s 24 milijuna kuna, a općina Jelenja sa 16 milijuna. Imamo sjajnog izvođača GP Krk i vjerujem da će škola biti dovršena u planiranim rokovima, početkom 2021.godine“, rekao je župan.

Pohvalio je projekt, te rekao da će djeca dobiti modernu i funkcionalnu školu s vanjskom i unutarnjom dvoranom, igralištima te kapacitetom većim od sadašnjeg broja učenika.

„Ovo je generacijski projekt za ovaj kraj. Mi smo naš posao osnivača shvatili ozbiljno i cilj nam je bio da sve škole u Županiji budu u jednoj smjeni. Dograđivali smo stare i gradili nove objekte, izgrađeno je i puno školskih sportskih dvorana tako da u svakom kutku Županije imamo kvalitetne uvjete i za obrazovanje i za bavljenje sportom“, naglasio je župan.

Zadovoljstvo dinamikom radova izrazio je i načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja te rekao kako je to za stanovnike Jelenja jako velik i važan projekt, a sportska dvorana bit će prva u toj općini. Ravnateljica škole Dejane Paškvan – Žeželj dodala je da će zahvaljujući ovom dugo željenom projektu raditi na jednoj lokaciji i u jednoj smjeni.

Ovo veliko školsko gradilište, kojeg su uz župana danas obišle i zamjenica Marina Medarić te resorna pročelnica Edita Stilin, „otvoreno“ je prije godinu dana i do sada radovi teku u planiranim rokovima.

Proširenjem postojeće zgrade škola će imati 21 učionicu, dvostruko više nego do sada. Gradi se i jednodijelna školska sportska dvorane koja će biti smještena na istočnom dijelu parcele sa zasebnim ulazom, a toplom vezom bit će povezana sa zgradom škole.

Cjelokupnim zahvatom postojeća građevina škole povećat će se za oko 2.800 m2 bruto površine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari