Korzom vozi kočija! Postoji jako dobar razlog za to…

U petak i subotu, 31. kolovoza i 1. rujna na Korzu se održava još jedna prodajno-izložbena manifestacija „100% zagorsko u Rijeci“ na kojoj će izlagači iz Zagorja prezentirati zagorske proizvode i običaje

I ove godine Riječanima Zagorje predstavlja svoje okuse, mirise i zvukove te tradicionalne proizvode lokalnih proizvođača kao što su zagorski štrukli, mlinci, med, rakije, mesne prerađevine, voće i povrće, od kojih su neki prepoznati kroz europsku zaštitu izvornosti.

Na Korzu će se predstaviti pedesetak izlagača ove županije, među njima i medicinske rehabilitacijske ustanove, muzeji, hoteli i restorani.

Manifestaciju će se na Korzu moći posjetiti ovaj petak i subotu od 8 do 22, odnosno od 8 do 15 sati, a među bogatim kulturnim-zabavnim programom s čak 155 izvođača koji će prikazati zagorske običaje i zanate, ističu se mačevalačke borbe, prezentacija života neandertalaca te vožnja kočijom, uz glazbeni nastup ansambla Zabok.

Sajam su obišli i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel sa svojim zamjenikom Markom Filipovićem te krapinsko-zagorskim županom Željkom Kolarom.

„Riječani su nas sjajno primili kao i svake godine, nadam se da će kroz ova dva dana uživati u kvaliteti naših proizvoda i kulturno-zabavnom programu“, rekao je Kolar, najavljujući kako bi iduće godine kao glavna atrakcija u Rijeku trebale stići glazbene orgulje sastavljene od drvenih udaraljki.

Gradonačelnik Obersnel naveo je kako o uspjehu ove manifestacije i kvaliteti izloženih proizvoda govore brojni upiti Riječana koji se kroz godinu interesiraju o održavanju zagorskog sajma.

„Interes ljudi je velik, kao što se može vidjeti prema ispunjenom Korzu, a u razgovoru s prodavačima sam saznao da je dosta njih prodalo sve što su donijeli, pa će za sutrašnji dan morati naručivati još“, kazao je Obersnel, zahvalivši se Krapinsko-zagorskoj županiji i županu na još jednoj smotri u Rijeci, kao i na donaciji drvenih igračaka dječjem vrtiću Mavrica na Pehlinu.

„100% zagorsko u Rijeci“ organiziraju Krapinsko-zagorska županija zajedno sa svojom turističkom zajednicom, uz partnerstvo Grada Rijeke.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari