Korzom vozi kočija! Postoji jako dobar razlog za to…

U petak i subotu, 31. kolovoza i 1. rujna na Korzu se održava još jedna prodajno-izložbena manifestacija „100% zagorsko u Rijeci“ na kojoj će izlagači iz Zagorja prezentirati zagorske proizvode i običaje

I ove godine Riječanima Zagorje predstavlja svoje okuse, mirise i zvukove te tradicionalne proizvode lokalnih proizvođača kao što su zagorski štrukli, mlinci, med, rakije, mesne prerađevine, voće i povrće, od kojih su neki prepoznati kroz europsku zaštitu izvornosti.

Na Korzu će se predstaviti pedesetak izlagača ove županije, među njima i medicinske rehabilitacijske ustanove, muzeji, hoteli i restorani.

Manifestaciju će se na Korzu moći posjetiti ovaj petak i subotu od 8 do 22, odnosno od 8 do 15 sati, a među bogatim kulturnim-zabavnim programom s čak 155 izvođača koji će prikazati zagorske običaje i zanate, ističu se mačevalačke borbe, prezentacija života neandertalaca te vožnja kočijom, uz glazbeni nastup ansambla Zabok.

Sajam su obišli i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel sa svojim zamjenikom Markom Filipovićem te krapinsko-zagorskim županom Željkom Kolarom.

„Riječani su nas sjajno primili kao i svake godine, nadam se da će kroz ova dva dana uživati u kvaliteti naših proizvoda i kulturno-zabavnom programu“, rekao je Kolar, najavljujući kako bi iduće godine kao glavna atrakcija u Rijeku trebale stići glazbene orgulje sastavljene od drvenih udaraljki.

Gradonačelnik Obersnel naveo je kako o uspjehu ove manifestacije i kvaliteti izloženih proizvoda govore brojni upiti Riječana koji se kroz godinu interesiraju o održavanju zagorskog sajma.

„Interes ljudi je velik, kao što se može vidjeti prema ispunjenom Korzu, a u razgovoru s prodavačima sam saznao da je dosta njih prodalo sve što su donijeli, pa će za sutrašnji dan morati naručivati još“, kazao je Obersnel, zahvalivši se Krapinsko-zagorskoj županiji i županu na još jednoj smotri u Rijeci, kao i na donaciji drvenih igračaka dječjem vrtiću Mavrica na Pehlinu.

„100% zagorsko u Rijeci“ organiziraju Krapinsko-zagorska županija zajedno sa svojom turističkom zajednicom, uz partnerstvo Grada Rijeke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari