PRIJAVITE SE! Uz subvencionirane stambene kredite do krova nad glavom

Foto: Ilustracija

„Radi se zaista o jednom odličnom projektu, konkretnoj pomoći ljudima koji nemaju riješeno stambeno pitanje, uz značajnu financijsku subvenciju“, naglasio je Miroslav Matešić, v.d. predsjednika ŽO Hrvatske narodne stranke- liberalnih demokrata PGŽ

U ponedjeljak 3. rujna kreću prijave na natječaj za subvencionirane stambene kredite na koji se mogu prijaviti svi građani mlađi od 45 godina koji nemaju riješeno stambeno pitanje, podsjetio je danas sve Riječane i stanovnike Primorsko-goranske županije Miroslav Matešić, v.d. predsjednika Županijske organizacije Hrvatske narodne stranke- liberalnih demokrata Primorsko-goranske županije.

Subvencionirani krediti odobravat će se za kupnju stana ili kuće, odnosno gradnju kuće, i to za do najviše 1.500 eura po četvornim metru, odnosno do najviše iznosa kredita od 100.000 eura čiji rok otplate ne smije biti kraći od 15 godina.

„Radi se zaista o jednom odličnom projektu, konkretnoj pomoći ljudima koji nemaju riješeno stambeno pitanje, uz značajnu financijsku subvenciju“, naglasio je Matešić.

U svim programima Hrvatske narodne stranke uz moderno i kvalitetno obrazovanje za 21.stoljeće te razvoj poduzetništva, oduvijek su u fokusu bili i projekti koji su osmišljavani, predlagani i provođeni s ciljem rješavanjem i ove elementarne ljudske potrebe, što osiguravanje vlastitog krova nad glavom svakako jest.

„Premda je činjenica kako su takvi projekti, poput poticane stanogradnje ili sada subvencioniranja stambenih kredita proizašli iz HNS-ove radionice, nije nam primarni cilj politizirati oko toga, već stvarno ukazati kako se radi o dobrom projektu, obavijestiti još jednom sve zainteresirane građane i pozvati ih da se prijave od 3. rujna i uključe u ovaj program, koji će im financijski značajno pomoći u realizaciji njihove potrebe za stjecanjem vlastitog doma“, rekao je Matešić.

Posebno je dobra vijest kako su izmjenom zakona o stambenom subvencioniranju subvencije produžene s četiri na pet godina, a sredstva su osigurana u proračunu ministarstva. Također, subvencioniranje se produžuje za dvije godine za svako rođeno dijete.

Važna je i spoznaja kako će se, osim ovog natječaja prema najavi iz ministarstva graditeljstva isti raspisati 2019. i 2020. godine. Dakle, program se nastavlja i na taj način omogućava svim građanima da zapravo planiraju kada će se odlučiti za uključenje u program, pronađu na tržištu adekvatnu nekretninu te na vrijeme pribave potrebnu dokumentaciju, zaključio je čelni čovjek primorsko-goranskog HNS-a.
ŽO HNS PGŽ

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari