DUHOVNE PRIPREME

Video | Kristijan Zeba, župnik u Srdočima: ‘Nije vrijeme odricanja od slatkiša i cigareta, apeliram za konkretna djela milosrđa’

Kristijan Zeba, župnik u Srdočima: ‘Nije vrijeme odricanja od slatkiša i cigareta, apeliram za konkretna djela milosrđa’

Počela je korizma, razdoblje od 40 dana u kojem se vjernici pripremaju za najveći kršćanski blagdan – Uskrs

Molitva u miru i tišini riječke katedrale. Čista srijeda ili pepelnica vjernicima je uvod u posebno doba u godini. Počela je duhovna priprema za Uskrs.

“Nije da sad nešto trebamo se odreći, ljudi se odriču cigareta, alkohola, čokolade, to je smiješno, treba se više moliti”, kazala je Ana Starčević iz Rijeke.

40 dana pred nama milosno je vrijeme, izvještava Maja Brkljača za RTL Vijesti.

Više pogledajte u video prilogu RTL-a:

“Nije više vrijeme odricanja nekih slatkiša, cigareta i bilo čega drugog što je inače bilo u fokusu. Stoga ovim putem apeliramo da ova korizma bude više usmjerena u molitvi za mir, u otvorenosti srca za čuti druge u nevolji, pomoći čovjeku i savjetom, al isto tako konkretnim djelima milosrđa”, kazao je Kristijan Zeba, župnik Župe Sv. Križa na Srdočima.

Mladi, okupirani svime što nude moderna vremena i globalizacija ipak nisu zaboravili na prave vrijednosti. Dobro to zna Izidora Dolenc iz Varaždina koja studira u Rijeci.

“Ono na što bih se ja najviše fokusirala u ovoj korizmi je prvenstveno moja obitelj jer sam sad nedavno otišla od njih i iskreno fale mi”, kazala je Dolenc.

Slično misle i studentice koje su na studentsku razmjenu stigle iz inozemstva.

“Moja obitelj, prijatelji i zdravlje, to je najvažnije, ali osjećam da se ovih dana svi moramo držati zajedno jer mir je jako važan”, tvrdi Slam Mourad iz Egipta.

“Mislim da je sada najvažnije misliti na one ljude koji pate i kojima nije lako”, kazala je Maria Losa iz Španjolske.

U ova teška i nesigurna vremena molitva i zajedništvo, kažu vjernici, potrebniji su no ikad dosad!, izvještava Maja Brkljača za RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari