PROMOCIJA ZDRAVIJEG NAČINA ŽIVOTA

Opatija slavi stoljetnu lječilišnu tradiciju i ponovo postaje oaza wellnessa i zdravlja

Opatija slavi stoljetnu lječilišnu tradiciju i ponovo postaje oaza wellnessa i zdravlja

Nordijsko hodanje povijesnim stazama i otkrivanje novih doživljaja, noćna trail utrka Carmen Sylva, „Thalasso Cardio Walk“ u suradnji s Thalassotherapijom Opatija te atraktivne ponude hotela i wellness centara dio su projekta posvećenog zdravlju i aktivnom životu.

Stoljetna opatijska tradicija u zdravstvenog turizmu i suvremeni spa & wellness trendovi ponovo su povezani u projektu „Opatija – oaza zdravlja i wellnessa“. Osim što predstavlja mjesec prelaska iz zime u proljeće, odnosno vrijeme „buđenja“ prirode i ljudi, ožujak je kao početak ovog programa, koji će trajati tijekom predsezone i posezone, odabran i zbog povijesnih razloga. Naime, 4. ožujka 1889. godine Opatija je proglašena carskim klimatskim lječilištem, a do danas je zadržala titulu omiljene jadranske destinacije zdravlja koja nudi sve što je potrebno za oporavak duha i tijela. Zasluge za to ima jedinstvena klimatska pozicija koja spaja blagotvorne učinke aerosola i mediteranskog bilja s ugodnim i svježim planinskim utjecajem Učke, ali i vrhunske zdravstvene institucije, wellness centre i lječilišne ustanove kao prepoznatljiv dio opatijske ponude.

Projektom „Opatija – oaza zdravlja i wellnessa“ Turistička zajednica grada Opatija daje dodatni doprinos promociji zdravijeg i aktivnijeg načina života te građanima i posjetiteljima nudi brojne sadržaje usmjerene na zdravlje, sport i rekreaciju.

Među njima je i program besplatnih nordijskih šetnji uz stručno vodstvo, koje iz godine u godinu nailaze na odličan odaziv i pozitivne reakcije sudionika, ali i pohvale stručnjaka. Svake subote, od ožujka do svibnja te od rujna do prosinca, šetnje će se održavati sa startom u 10 sati ispred Ville Angioline i pružiti priliku za upoznavanje Opatije iz nove perspektive, ali i zdravstvene benefite boravka na otvorenom i fizičke aktivnosti. Šetnje, koje vode licencirani vodiči nordijskog hodanja KŠR Gorovo, svojim rutama prolaze opatijskim povijesnim stazama, kao što je obalno šetalište Lungomare, šumsko šetalište Carmen Sylva i Put mlekarice prema Veprincu. Zahvaljujući ovoj jedinstvenoj kombinaciji aktivnog programa i promocije pješačkih staza, Turistička zajednica grada Opatije prošle je godine ponijela titulu World Wellness Champion.

Za iskusnije rekreativce i sportaše, priprema se noćna trail utrka „Noćna Rika Carmen Sylva“ koja će se održati 26. ožujka, dok će one koji tek upoznaju sve blagodati aktivnog života, zanimljiva suradnja s Thalassotherapijom Opatija povesti na „Thalasso Cardio Walk“ šetnju uz savjete stručnjaka.

Opatija će ponovo biti domaćin Hrvatskog festivala sportske rekreacije u organizaciji KŠR Gorovo, koji se održava 9. travnja. Ovom nacionalnom programu pridružuju se stotine sudionika iz raznih dijelova Hrvatske, a Opatija se time dodatno pozicionira kao grad sporta i zdravlja.

Uz šetnje i sportske programe, projekt „Opatija – oaza zdravlja i wellnessa“ okuplja i brojne opatijske hotelijere te spa & wellness centre, koji nude posebne pogodnosti i tretmane svojim posjetiteljima.

– Poznata izreka da je „zdravlje na prvom mjestu“ u suvremenom se užurbanom svijetu često zanemaruje, no posljednjih godina sve se više osvješćuje potreba o aktivnom načinu života i brizi za vlastito zdravlje. Pokazuje to i naše dosadašnje, višegodišnje iskustvo u organizaciji projekta „Opatija – oaza zdravlja i wellnessa“ koji svakim novim izdanjem privlači sve više gostiju koji planiraju dolazak u Opatiju upravo kako bi mogli sudjelovati u šetnjama i drugim događanjima. Rezultat je to izvrsne suradnje s hotelijerima i wellness centrima, kao i kvalitetnog informiranja gostiju s njihove strane, ali i kontinuiteta organizacije zbog kojeg naši gosti već dobro znaju da je u Opatiji predsezona i posezona posvećena zdravlju. Ove godine posebnu suradnju pripremamo s vrhunskom zdravstvenom ustanovom Thalassotherapia Opatija čiji će stručnjaci dodatno pomoći stvaranju zdravih navika kod gostiju. Sportske i rekreativne aktivnosti te wellness sadržaji postali su neizostavan dio ponude naše destinacije i snažan motiv za dolazak gostiju, poručila je direktorica Turističke zajednice grada Opatije Suzi Petričić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari