Maškare u Čavlima preuzele vlast; Za sve je kriv – Omikron Busterić!

Foto: TZO Čavle/Petar Kürschner Jr./ PETAR KURSCHNER PHOTOGRAPHY

U Čavlima vlast su preuzele maškare. Grobnički dondolaši, nakon cjelodnevnog obahajanja po Općini , na trgu hrvatskih branitelja napravili su uvijek atraktivno završno kolo

Načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić predala je ključeve, a optužnica je pročitana pustu koji ove godine nosi ime Omikron Busterić i kriv je za sve nedaće u prošloj godini, odlučile su Čavjanske maškare.

Više u VIDEOPRILOGU:

Novinar: PETAR BALJAK
Snimatelj: DOMINIK DUDIĆ

Prije podizanja Omikrona Busterića koji će visjeti sve do ožujka, Grobnički dondolaši su nakon cjelodnevnog obahajanja po mjestima Općine Čavle napravili, uvijek atraktivno, završno kolo.

“Hvala vam ča ste nas dočekali i čim prvo mi ćemo se odazvati bilo kakovi manifestaciji a samo da održimo tradiciju jer Grobnišćina bez dondolaši ni niš!”, istaknuo je Alen Haramija, predsjednik udruge Grobnički Dondolaši za Kanal Ri.

Doček i atmosfera koju su im priredili mještani pokazuju što maškare znače za Grobnik

“Dečki su bili fenomenalni, malo nan je falilo aš smo prošlo leto kiksali. Pridržavamo se mir koliko god moremo. Obašli smo pol Grobnišćine, ovu čavjanski stranu ko i vavik, hvala Bogu situacija nan je dopustila da obajdemo.”, dodao je predsjednik udruge Grobnički Dondolaši.

Meštru, predsjedniku udruge čavjanske maškare, tradicionalno je uručen ključ općine Čavle.

“Da je srce jače od svega, i da – srcu jako jako su falile maškare, i meni su isto, tako i zato s guštom i ovo leto dajen ključ i vlast našin maškaranim i da bimo baren jedin tancin zivukli. Živio pust!”, rekla je Ivana Cvitan Polić, načelnica Općine Čavle.

Meštar čavjanskih maškara predstavio je ovogodišnjeg pusta.

“Saki moment nan je počel bitan bit kad se jutra možda neće dogodit. Ovo leto na vrhu četrtoga pandemiskog vala doletela nan je na grobnišćinu nova budala. Na Čavju nan je danas došal aš da ga je stožer poslal, po službenoj dužnosti predstavljamo vam ovoletnega pusta i stožerova novoga hjusta, rad čega su nan z brnjicamin z mirnon zaprta usta – Omikron Busterić mu ime!”, poručio je Meštar Goran Mavrinac.

Čavjanske maškare i grobnički dondolaši potom su tradicionalno podignuli pusta, krivca za sve probleme koji su prošle godine mučile mještane.

“Imamo prema planu Grobnički maškarani auto reli, Maškarani Platak te zapiranje pusta tu na Čavji i gore u Gradu Grobniku, ali vidit ćemo sve kako budu mjere trenutačne i ako bude moguće će se te stvari još održat”, zaključio je direktor Turističke zajednice Čavle Ivan Salamon, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari