Matko Škalamera, Tomislav Dizdar i kolege ispričali kako su “riješili” bombu s Kantride! Evo detalja…

Foto. Pixsell

Zbog opasnosti za sigurnost građana i imovine te specifičnosti same avionske bombe donijeta je odluka o evakuaciji dijela stanovništva

Danas je u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj održana konferencija za medije na kojoj su prezentirane mjere i radnje izmještanja i neutralizacije avionske bombe veće razorne moći, zaostale iz 2. svjetskog rata koja je 10. veljače pronađena tijekom izvođenja radova na gradilištu bivše tvornice u Izviđačkoj ulici u Rijeci.

U poduzimanju mjera i radnji radi otklanjanja opasnosti za ljude i imovinu uz policiju, sudjelovale su i nadležne službe Grada Rijeke, civilne zaštite, vatrogasaca, hitne pomoći i Crvenog križa.

BOMBA JE “OUT”! Policija zahvalila Riječanima na odgovornom ponašanju, sutra iznose detalje operacije uklanjanja

Policija uspješno uklonila bombu s Kantride, građani mogu u domove

(FOTOGALERIJA) PRATILI SMO BOMBU: Policija blokirala Kantridu, građani spustili rolete, bomba na putu u Kamenjak

Zajedničkim djelovanjem svih službi planirane aktivnosti uspješno su završene, a o njihovom tijeku i drugim relevantnim detaljima govorili su Tomislav Dizdar, načelnik PU primorsko-goranske, Matko Škalamera pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Rijeka – Ravnateljstva policije, Mladen Vukelić, pročelnik Odjela za gradsku samoupravu i upravu Grada Rijeke te Kruno Kaurić, voditelj Protueksplozijskog odjela i Boris Skeledžić, voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa ove Policijske uprave.

Načelnik Dizdar je govorio o postupanju policije od dojave o pronalasku avionske bombe do konačne odluke o načinu njenog izmještanja i neutralizacije, a u suglasnosti stručno osposobljenih djelatnika policije. Posebno je istaknuo izvrsnu suradnju s djelatnicima Područnog ureda Civilne zaštite Rijeka, Grada Rijeke, djelatnika svih interventnih službi te izvođača radova na gradilištu.

Povezani VIDEO:

Sve relevantne detalje izmještanja avionske bombe, uz prezentaciju video materijala iznio je voditelj Protueksplozijskog odjela ove Policijske uprave Kruno Kaurić.

Kazao je kako je riječ o dosad najvećoj avionskoj bombi pronađenoj na ovom području, a i šire. Bomba je britanske proizvodnje, ukupne težine 463 kilograma. Zbog opasnosti za sigurnost građana i imovine te specifičnosti same avionske bombe donijeta je odluka o evakuaciji dijela stanovništva, te su određene i sve druge mjere i radnje radi sigurnog izmještanja, transporta i neutralizacije. Posebno je naglasio kako je uspješna provedba akcije još jednom pokazala kako ova Policijska uprava može obaviti složene i zahtjevne zadaće u vrlo brzom roku i prema pravilima struke.

Voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa Boris Skeledžić naveo je mjere transporta, koje su provedene u dva dijela, od blokade prometa na području izmještenja avionske bombe do osiguranja i pratnje prijevoza opasnog tereta na planiranoj trasi do Kamenjaka gdje je bomba neutralizirana.

U svim navedenim aktivnostima sudjelovalo je sveukupno oko 150 djelatnika, uključujući policijske službenike i djelatnike svih drugih službi.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari