Riječani u “Zajcu” uživaju u koncertu Giuliana Carmignole na Guarnierijevoj violini!

Publika u HNK Ivana pl. Zajca upravo uživa u vrhunskoj izvedbi vrhunskih umjetnika koji izvode najljepša barokna glazbena djela

Iako je prethodno najavljeno da će Giuliano Carmignola na koncertu 14. veljače 2020. u HNK Ivana pl. Zajca svirati na svojoj Stradivari violini, umjetnik je nastup održao na Guarnierijevoj violini koja je također njegovo vlasništvo.

Obje violine su izuzetno vrijedne i pripadaju redu vrhunskih, svjetski poznatih instrumenata!

Giuliano Carmignola jedan od ponajboljih violinista baroka, na Guarnierijevoj violini riječkoj se publici predstavlja djelima Antonija Vivaldija. Uz njega nastupa i Venice Baroque Orchestra, jedan od najboljih ansambala posvećenih baroknoj glazbi i baroknim instrumentima.

Podsjećamo, Giuliano Carmignola talijanski je violinist koji više od bilo kojega drugog violinista izvodi repertoar baroka i ranog klasicizma, posebice Vivaldija. Dugi niz godina Carmignola surađuje sa svjetski poznatim dirigentima i orkestrima, među kojima je i Venice Baroque Orchestra.

Venice Baroque Orchestra osnovao je 1997. ekspert za baroknu glazbu i čembalist Andrea Marcon (IT). Njihova glazbena misija temelji se na posvećenosti popularizaciji remek djela 17. i 18. stoljeća te su zahvaljujući ovom orkestru mnoga barokna djela doživjela svoje nove premijere, poput L’Orione Francesca Cavallija, Atenaide Antonia Vivaldija i La morte d’Adone Benedetta Marcella.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari