UOČI BLAGDANA

Video | Mia Negovetić i Petar Baljak snimili frankopanske blagdanske čestitke; Predstavljena i DeliciAna – torta po recepturi iz 17. stoljeća!

Screenshot

Uoči nadolazećih blagdana, u dvorcu Nova Kraljevica predstavljane su jedinstvene video čestitke i torta DeliciAna

Nove aktivnosti županijskog projekta KTR Putovima Frankopana inspirirane su ljubavnom pričom Ane Katarine Frankopan i Petra Zrinskog.

„Hvala svima koji su glumili, pjevali pjesme, pravili kruh i pekli torte i tako sudjelovali u promociji županijskog projekta Putovima Frankopana. Zahvaljujući svima vama Frankopani ponovno žive. Nedavno su kod nas bili i kolege iz Karlovačke županije koji se žele pridružiti našem projektu tako da priča s našim Frankopanima postane nacionalna“, rekao je župan Komadina.

Video čestitke snimane su u osam interpretacijskih centara ove kulturno turističke rute, a progovaraju o povijesnim činjenicama, pričama i ljubavi na kreativan način koji isprepliće prošlost i sadašnjost.

U glavnim ulogama ostvarili su se Mia Negovetić kao Ana Katarina Frankopan i Petar Baljak kao Petar Zrinski.

 

Ljubav Ane Katarine i Petra slovi za vječno nadahnuće, a vjenčanje i gozba, na kojoj su u zalog sretnoj budućnosti zajedno rezali svadbenu tortu, bila je inspiracija opatijskoj slastičarnici KaoKakao za kreiranje nove vrhunske slastice DeliciAna.

Riječ je o torti koju je izradila Anja Žulić prema izvornoj recepturi Granat Apffel kuharice iz 17. stoljeća.

Uz nedavno predstavljeni frankopanski kruh Frangipane, torta savršeno nadopunjuje grastro priču KTR Putovima Frankopana i uključivanje lokalne zajednice, obrtnika i gospodarstvenika u projekt.

VIDEO DANA:

Video čestitke služit će i za inovativnu promociju među posjetiteljima, a dostupne su na Youtube kanalu Putovima Frankopana. U sporednim ulogama glume Igor Kondić i Alex Đaković, dok scenarij, režiju, snimanje i produkciju potpisuje Lumiere Production.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari