DA SE STARE UŽANCE NE POZABE

Mića marunada u Dobreću razveselit će ove nedjelje sve generacije! Evo svih detalja…

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

I ove je godine izostala tradicionalna marunada, no ove će se nedjelje u Dobreću ipak održati Mića marunada

Iako će ove godine izostati tradicionalna marunada kakvu poznajemo, u nedjelju će najmlađi ipak moći uživati u ovim slasnim plodovima na Mićoj Marunadi u Dobreću

Zamišljena kao obiteljsko druženje ali i da se stare užance ne pozabe, Mića marunada razveselit će sve generacije.

“Ove godine zbog epidemioloških uvjeta ali i zbog činjenice da maruna jednostavno nema – slabo je rodio ili nije rodio – mi ipak nećemo odustati od marunade. Mi ćemo napraviti Miću marunadu va Dobreće uz poštivanje epidemioloških mjera. Tu smo se pobrinuli da napravimo sve šta treba, našu ekipu, volontere, ljude kojima se ovim putem i zahvaljujem”, otkriva gradonačelnik Opatije Fernando Kirigin za Kanal RI.

Više u VIDEOPRILOGU:

Novinarka: MIRJANA MAROHNIĆ
Snimatelj: MLADEN SRIĆA, arhivske snimke
Montažer: DORIAN CAR FLAVIANO

Mića marunada će osim finih slastica od maruna ponuditi i raznovrstan program događanja namjenjen najmlađima.

“Moći će se družiti u prirodi u radionicama koje organizira Društvo naša djea, isto tako i prisustvovat lutjkarskom kazalištu Ježeva kućica, rekreirati se sa ŠD Gorovo, čuti nešto o pčelici i marunu od OPG -a Depoli…”, govori Nedo Pinezić, tehnički organizator manifestacije.

Lovranski marun ove je godine vrlo slabo rodio, a zbog suše i njegova je kvaliteta puno lošija.

“A da ne govorim dugogodišnji problem koji je u tom dijelu prisutan a to je ose šiškarice, nažalost ove godine je to onda rezultat izostanka uroda maruna”, govori Lorena Bašan, predsjednica VMO Dobreć.

Mića marunada trebala bi biti početak jednog novog koncepta marunade koja bi se vratila izvornim vrijednostima, tradiciji i dala naglasak svim onim običajima vezanim za marun.

“Marunade koja bi trebala biti nastavak priče feel and taste, a riječ je o EU projektu koji je završio prije godinu i pol rezultata kojega je feel and taste odnosno priča koja u sebi objedinjava sve naše ponuđače, OPG-ove našega zaleđa”, dodaje Lorena Bašan.

I ova Mića marunada, iako prilagođena epidemiološkoj situaciji, vjerujemo proći će u dobroj zabavi, druženju i veselju, donosi Kanal RI.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari