JOŠ SAMO SNIJEG...

Na Platku željno očekuju samo – snijeg; Sve je spremno za početak skijaške sezone

16.01.2021., Platak - Skijaliste Platak prepuno skijasa iz cijele Hrvatske. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Sustav zasnježenja i žičare na Platku spremni su za posjetitelje i početak skijaške sezone koja bi mogla započeti već sutra. Čeka se ‘samo’ snijeg koji bi prema prognozama trebao pasti noćas!

Platak je danas bio obavijen maglom, ali nju bi uskoro trebao zamijeniti snijeg.

Više u VIDEOPRILOGU:

Novinarka: MONIKA INJAC
Snimatelj: DOMINIK DUDIĆ
Montažer: KRISTIJAN LAJŠIĆ

“Prognoze izgleda da su nam konačno sklone – po onome što možemo vidjeti, noćas odnosno sutra ujutro trebalo bi pasti desetak centimetara snijega, što znači da će Platak opet zabijeliti.”, kaže Alen Udovič, direktor Goranskog sportskog centra.

Po prognozi, od četvrtka stižu niske temperature. To znači da bi skijaška sezona na Platku konačno bila otvorena.

“Ono što je spremno na Platku je cijela zimska infrastruktura koju imamo. Kompletan sustav zasnježenja, sve žičare, sve pokretne trake, sve skijaške staze, ljudi su zaposleni.”, dodaje direktor Goranskog sportskog centra.

Platak je i sada, kad nema snijega jedan od omiljenih odredišta za rekreaciju i uživanje na svježem zraku. To potvrđuju I u poznatom domu.

“Očekujemo, naravno kada padne snijeg, da će biti veća posjećenost. Prošle godine je isto bila velika posjećenost na Platku, bila je gužva dosta, pa tako očekujemo i ove godine da će biti.”, kaže ugostitelj Mate Špoljarić.

Jer, nakon rekreacije – valja dobro pojesti!

Platak zadnjih godina zimi bilježi rekordnu posjećenost.

“Prošle godine Platak je bio prvo skijalište u Hrvatskoj koje je otvorilo svoja vrata. Isto će biti i ove godine…”, dodaje Alen Udovič, direktor Goranskog sportskog centra.

Primorsko-goranska županija ulaže velika sredstva u razvijanje ovog sportsko rekreacijskog centra koji je zanimljiv u svako doba godine.

“Zadnjih godina se vidi što se sve napravilo, ne samo za zimu nego i za ljeto. Ali zapravo su dva najveća projekta na Platku provedena – sustav zasnježenja od cca 25 milijuna i nova žičara za koju se procjenjuje da će biti na razini 35 milijuna kuna.”, kaže
direktor Goranskog sportskog centra.

Za njegovu promociju, osmišljen je I prigodan slogan- Platak brdo uživanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari