UOČI NAJVEĆEG MARIJANSKOG BLAGDANA

Video | Na Trsat u nedjelju stiže velik broj vjernika; Evo koje su preporuke za nih!

Screenshot RTL

Sve stavljamo u Božju pomoć i zagovor majke Božje i uz dobru volju sve će proći kako treba, rekao je za RTL Danas, fra Ivan Miklenić

Posebno upozorenje što se tiče obilaska svetišta diljem zemlje uoči blagdana Velike Gospe stiže i s Trsata uoči dolaska velikog broja vjernika.

Gost RTL-a Danas bio je fra Ivan Miklenić, vikar u Svetištu na Trsatu s kojim je razgovarala Ida Balen.

Više u VIDEOPRILOGU:

”Volimo reći da je ovo najstarije Marijino svetište s neprekinutom tradicijom od 1291. godine. Nastojimo se prilagoditi uvjetima, više od godinu dana slušamo o mjerama i da budemo pažljivi jedni prema drugima. Tako nastojimo i pozvati sve hodočasnike da se pridržavaju svih mjera i tako ćemo svi dostojanstveno sa strpljivošću proslaviti najveći Marijin blagdan”.

Već se, kaže, uobičajilo zadnjih godina da se ulazi na pokrajnja vrata. ”I kroz jedan mali prolaz hrvatskih blaženika i svetaca. Tamo će se onda doći do oltara sa čudotovornim marijinim likom. Obilazak oko oltara, kratka molitva i onda izlaz prema sakristiji”, objasnio je fra Miklenić.

Lani je što se tiče organizacije, sve išlo svojim tokom. ”Ljudi su se stvarno nastojali pridržati i zbog sebe i drugih, tako se nadam da će i sve ići svojim tokom. Jasno, sve pozivam da budemo malo strpljiviji i pažljiviji, sve stavljamo u Božju pomoć i zagovor majke Božje i uz dobru volju sve će proći kako treba”, zaključio je fra Miklenić za RTL Danas.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari