PRAZNIK ZA GURMANE!

Chef Deni Srdoč oduševio finim specijalitetima na 2. Food Truck festivalu u Rijeci!

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Imena specijaliteta koje je večeras na Trsatu pripremao chef restorana Nebo u Hiltonu teško je i izgovoriti a kamoli zapamtiti, ali njihov okus ostaje nezaboravan!

U Rijeci je večeras, na radost mnogobrojnih gurmana, otvoreno drugo izdanje Food Truck festivala koji se održava u parku ispred Trsatske gradine.

Zvijezda večeri je nedvojbeno bio Deni Srdoč, renomirani chef Deni Srdoč koji je proglašen najboljim mladim kuharom po Gault&Millau 2018., a ujedno je i najmlađi chef u hrvatskoj koji je predvodio tim u dobivanju prve Michelin zvjezdice na Kvarneru.

Nazive speijaliteta koje je pripremao večeras teško je i izgovoriti a kamoli zapamtiti: Sourdough domaća foccaia i Gyudon yoshinoya, grilled roast beef focaccia, biodinamičke tikvice, Breton biskvit….No njihov okus ostaje nezaboravan!

Deni Srdoč danas je glavni chef u restoranu Nebo koji se nalazi u Hilton Costabella resortu i trenutno glasi kao najbolji modernistički nacionalni restoran u Hrvatskoj. Njegova priprema hrane bazirana je na spoju suvremenih i tradicionalnih elemenata hrvatske kuhinje, obogaćena talijanskim i francuskim trendovima.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Drugi riječki Food Truck festival tako je otvoren na spektakularan način, a otvorenje su popratili brojni Riječani i turisti koji su uživali u prekrasnoj ljetnoj večeri uz ukusne zalogaje i jedinstvenu atmosferu ljetne večeri na Trsatu.

Podsjetimo, drugo izdanje Food Truck Festivala Rijeka traje od 13. kolovoza pa sve do 5. rujna. Posjetitelji će sve do početka rujna moći uživati u omiljenom festivalu na kotačima koji donosi pregršt izvrsne klope, cuge i mjuze!

No to nije sve: brojni popratni sadržaji, od kojih svakako treba izdvojiti Kids corner za najmlađe, obogatit će čak 24 dana festivalskog programa.

Na drugom izdanju festivala priključili su se i novi food truckovi – na festival je stigla ekipa slovenskog D’burgera koji slove kao jedni od najpriznatijih truckera, dok će Korito Food factory prezentirati svoju ponudu inspiriranu Divljim zapadom.

U Rijeku ponovno stiže najbolji burger zadarskog adventa brenda Picnic Mingle & Fun, a izvrsne burgere i neodoljive slastice posjetitelji će moći kušati na Foodie trucku. Istarske street food specijalitete pripremat će Manjada iz Novigrada, a ni ovoga puta neće izostati raznovrsna ponuda pića.

Rakhia nudi cjelokupnu ponudu pića i široki asortiman rakija, dok će se u parku smjestiti i Staropramen corner. Poznati riječki Cocktail bar Three Monkeys priprema koktele i spritzeve, Hendrick’s G&T station posjetiteljima nudi pravo ljetno osvježenje, a na Badel Martini Fiero trucku posluživat će se nekoliko varijanti spritzeva i Badel asortiman vrhunskih vina.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

U subotu, 14. kolovoza za vrhunsku zabavu bit će zadužen legendarni Šajeta koji će svojim hitovima dodatno užariti veselu ljetnu atmosferu. Live nastup počinje od 20.00 sati, a uz izvrsnu klopu i cugu, posjetitelji će moći uživati i u odličnoj glazbi!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari