NEKI OSTALI IZNENAĐENI

Na Učki pao snijeg, “ljetnogumaši” autima zapeli na cesti!

Screenshot

Nedjelju je obilježilo zimsko vrijeme, iako je snijeg u nižem području izostao. Bilo je pregršt oborina, ali i gorskog snijega, no bez izrazite hladnoće.

Snijeg je iznenadio i “ljetnogumaše” koji su autima zapeli na Učki! “Cesta je zbog toga bila blokirana, a da nije bilo “gurača” ekipa bi spavala gore. Zar je moguće biti tako neozbiljan…”, javio je čitatelj V. Berisha Istrametu.

Obilnija kiša pala je i na Krku (Baška 36 mm) te na istoku Istre (Jurani 35 mm), dok su najmanje količine zabilježile postaje na sjeverozapadu Istre, do 5 mm.

U ponedjeljak nova ciklona

Posljednja u nizu “zimskijih” ciklona na vrijeme će djelovati u ponedjeljak. Prema najnovijim izlazima modela ona nam donosi značajno manje oborina u odnosu na današnju te nešto niže temperature zraka. Samim time snijega može biti i u nižem području.

Snijeg u središnjoj Istri u većini slučajeva je zahtjevno predvidjeti, no posljednji izlazi WRF-a i DHMZ-ovog ALADIN-a suglasni su kako će glavnina oborina ipak pasti južnije od Istre, što će s razmjerno visokim temperaturama zraka za snijeg vjerojatno biti nedovoljno za veća snježna iznenađenja.

Snježnih iznenađenja može biti i u višim dijelovima kvarnerskih otoka.

Utorak i srijeda donose nam povoljnije vrijeme, piše Istramet.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari