Najavljen veliki humanitarni koncert „I ti možeš uljepšati nečije snove“

Koncert, kojeg su najavile Maja Opašić i Iva Vianello iz Udruge za promicanje dobrobiti djece “Portić“ te voditeljica Službe za socijalnu skrb Grada Rijeke Maja Pudić, održat će se 24. listopada 2019. u Centru Zamet s početkom u 19 sati.

Na koncertu će nastupiti petnaestak riječkih i primorskih izvođača, a prikupljena sredstva namijenit će se za krevete, namještaj i ostalu opremu za Zavod za hematologiju, onkologiju i kliničku genetiku te Zavod za neurologiju i dječju psihijatriju Dječje bolnice Kantrida.

Predsjednica udruge Portić Maja Opašić istaknula je kako je „Tete i barbe pričalice“, kao jedinstven volonterski program u Hrvatskoj, krenuo upravo iz Rijeke i to u studenom 2009. godine od kada se bez prekida provodi.

Brojni su riječki volonteri čitanjem priča i bliskom komunikacijom olakšali boravak hospitaliziranoj djeci u Dječjoj bolnici Kantrida, na zadovoljstvo djece i njihovih roditelja, medicinskog osoblja i uprave bolnice, a vrijednost ovog projekta prepoznata je i proširena i u druge gradove Hrvatske poput Zagreba, Splita, Pule i Čakovca.

Opašić je navela kako je u projekt uključeno stotinjak volontera koji svakodnevno, pa i nedjeljom i blagdanom, posjećuju riječku Kliniku za pedijatriju (Zavod za hematologiju, onkologiju i kliničku genetiku, Zavod za kardiologiju, pulmologiju, reumatologiju, alergologiju i imunologiju, Zavod za neurologiju i dječju psihijatriju), Kliniku za dječju kirurgiju i Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, gdje borave s malim pacijentima, uljepšavaju im vrijeme u bolnici i ublažavaju psihološke posljedice hospitalizacije.

Maja Pudić kazala je kako je Grad Rijeka ponosan što već deset godina podržava ovakav hvalevrijedan projekt. Uz čestitke udruzi Portić na okrugloj obljetnici i želje da nastave provoditi kvalitetnu praksu i aktivnosti, Pudić je pozvala sve da dođu na koncert i sudjeluju u humanitarnoj akciji.

Iva Vianello predstavila je program koncerta, navodeći kako će ulaznice za koncert uskoro biti puštene u prodaju.

Svoje sudjelovanje na koncertu zasad su potvrdili Antonela Doko, Boris Štok, Denis & Denis, Jonathan, muška Klapa Kastav, ženska Klapa Luka, Koktelsi, Marko Tolja, Mateo Pilat, Mauro Staraj & La Banda, Mia Negovetić, Neno Belan & Fiumensi, Sandro Bastiančić i The Siids.

Sve izvođače pratit će Olja’zz bend riječkog glazbenika Olje Dešića.

Među aktivnostima udruge Portić kojima se obilježava 10. obljetnica projekta spomenuti su i održani događaji kao što su razne radionice za građane, djecu i volontere Udruge, posjet Udruzi Ri21 i Dječjem domu Selce, a najavljena je i jesenska Pričaonica u Gorskom kotaru u suradnji sa Gradskom knjižnicom Rijeka.

Generalni pokrovitelji koncerta su Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija, a uz njih, financijsku podršku programu „Pripovjedač/ica priča za laku noć – Tete i barbe pričalice“ daje i Ministarstvo zdravstva RH. Također, u program su uključeni i KBC Rijeka, Gradska knjižnica Rijeka te Filozofski i Učiteljski fakultet Sveučilišta u Rijeci.

Više informacija o humanitarnom koncertu i radu Portića možete saznati na web stranicama udruge te njihovoj Facebook stranici.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari