NAJZANIMLJIVIJI TRENUCI

Najbolje od sinoćnjeg sučeljavanja: ‘Vječni Obi’ odlazi, u nedjelju dobivamo novog gradonačelnika

RTL Screenshot

Marko Filipović u drugom krugu osvaja 48,3 posto glasova, a kandidata grupe birača Davor Štimac 36,2 posto

Vječni Obi odlazi u povijest, ali Rijeka ostaje utvrda SDP-a ako je vjerovati anketarima. Prema istraživanju Promocije plus za RTL, SDP-ov Marko Filipović u drugom krugu osvaja 48,3 posto glasova, a kandidata grupe birača Davor Štimac 36,2 posto. Neodlučnih je 13,3% Listić će prekrižiti 2,2% birača, pišu Vijesti.hr.

Filipović i Štimac sučelili su se večeras na RTL-u. Evo par najaznimljivijih trenutaka.

ŠTIMAC: U gradu Rijeci su potrebne promjene…

FILIPOVIĆ: Ne govorim o cijeloj kampanji, svjetonazorska pitanja.

ŠTIMAC: … a ne ljudi koji zapravo tamo sjede po čitave dane i u 8 godina nisu napravili apsolutno ništa. Ne mogu ni sami reći što su napravili.

Dobro, sada ćemo čuti gospodina Filipovića.

ŠTIMAC: Neka kaže što je napravio kakve je projekte vodio.

FILIPOVIĆ: Neću ja, nisam sigurno ovdje na ispitu da me gospodin Štimac ispituje. Vi ste novinarka i vi vodite ovu emisiju. Dozvolite da Vam kažem, ja vas nisam, ja vas nisam prekidao i nisam na ispitu poput nekih studenata i studentica.

ŠTIMAC: Htjeli bismo kupiti one koji znaju, a ne ovo što se danas dešava dakle političku hobotnicu. Ljude koji s 18 godina ulaze u politiku da bi stvorili svoje pozicije i u principu se čitav život ne bavili svojim poslom. Dakle, pitajte gospodina ….

FILIPOVIĆ: Kako to možete reći? Kako to možete reći da se ja nisam bavio svojim poslom? Ja sam deset godina radio u struci. Ja sam diplomirani inžinjer građevinarstva.

ŠTIMAC: Loše loše računate.

FILIPOVIĆ: Ja sam ovlašteni inžinjer hrvatske komore inžinjera.

ŠTIMAC: Čuli ste i sami retoriku gospodina Filipovića. Spomenuo je sedam puta “bit će”. Samo “bit će”. U ovih, čekajte bit će ili je?

FILIPOVIĆ: Neke stvari jesu neke će biti.

ŠTIMAC: U ovih osam godina mi samo slušamo bit će. Ljudima je toga dosta – samo bit će. A što jest? Što se dogodilo?

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari