NE PONOVILO SE (TAKO BRZO): Pogledajte jučerašnju neveru nad Rijekom u sjajnom videu riječkog fotografa!

Ogranak ciklone „Robert“ lijepo se jučer istutnjao nad Rijekom donijevši nam osvježenje – no nadamo se da je to sve za narednih barem 3-4 mjeseca…

Ogranak ciklone „Robert“ sinoć se obrušio na Rijeku i riječko zaleđe priuštivši nam veliko kišno nevrijeme i poteškoće u prometu o čemu smo pisali OVDJE, a sve je svojim snimateljskim alatima lijepo zailježio riječki fotograf Denis Flego montiravši snimljeni materijal u vrlo efektni kratki video „Ciklona Robert“ podijeljen na društvenim mrežama.

Kako nam je „Robert“ sinoć dokinuo kratku iluziju o brzom dolasku pravoga ljeta, pogledajte u videu Denisa Flege!

Što “Robert” namjerava dalje?

Posljednji svibanjski vikend donio je u našim krajevima vrlo promjenljivo vrijeme – pravi ljetni ugođaj, ali i neveru koja nas je odsjetila na jesen!

Nakon što su u petak tek ponegdje u unutrašnjosti najviše temperature zraka prešle vrućih 30°C, subota je, uz obilje sunčanog vremena, bila vrući dan u mnogim mjestima unutrašnjosti. Po podacima DHMZ-a najtoplija je bila Bilogora s 31.5°C.

No umjeren i jak jugozapadni vjetar i sve više oblaka na sjeveru Jadrana i u zapadnim krajevima unutrašnjosti su već od nedjeljnog jutra najavili utjecaj nove ciklone nazvane – Robert. Ciklona će se u zadnja dva dana svibnja i početkom lipnja zadržavati nad srednjom i zapadnom Europom, a nad našim će krajevima i dalje kružiti vlažan nestabilan zrak. Tako će prijelaz iz klimatološkog proljeća u ljeto biti obilježen vrlo promjenjivim i nestabilnim vremenom.

Na sjeveru Jadrana u večernjim satima nedjelje  izraženiji grmljavinski sustav razvio se na otvorenom moru sjevernog Jadrana, a zatim se brzo preko Istre i Kvarnera premještao prema zapadnim krajevima unutrašnjosti. Lokalno je bilo jačih pljuskova, na jugu Istre i tuče.

Po podacima sa mreže pljusak.com u Crikvenici je pala 41 litra kiše, glavnina u večernjem pljusku, a desetak postaja na Kvraneru i Istri zabilježilo je od 10 do 19 litara kiše po četvornom metru.

Novo upozorenje Meteoalarma

Djelomice sunčano, ali nestabilno, ponegdje uz prolazno više oblaka, kratkotrajna kiša ili poneki lokalni pljusak, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za ponedjeljak.

Puhat će umjeren, na udare i jak jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 22 do 27 °C, u gorskim područjima malo niža.

Za danas je za veći dio zemlje Meteoalarm izdao žuto upozorenje, jer su mogući jaki pljuskovi s grmljavinom.

Od srijede treba računati na češće pljuskove i neverine, i na sjevernom i na srednjem pa i na južnom dijelu Jadrana.

Magla u Gorskom kotaru

Na većini cesta promet teče bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi, izvijestio je u ponedjeljak Hrvatski autoklub (HAK).

U Gorskom kotaru mjestimice ima magle.

Zbog radova od ponedjeljka u 7 sati zatvara se dionica autoceste A7 između čvorova Križišće I Šmrika u oba smjera te između čvorova Hreljin I Križišće u smjeru Krka.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari