SVI GLUHI NA VAPAJE STANARA

Noćna mora stanara na Škurinjama: Potporni zid zgrade prijeti urušavanjem!

Stanari zgrade u Ulici Milana Rustanbega na Škurinjama već godinama žive u strahu

Potporni zid ispod njihove zgrade se nagnuo i predstavlja opasnost od urušavanja. Obratili su se državi na čijem je zemljištu zid te Gradu Rijeci ali za sada nitko nema sluha za njihov problem.

Vesna Kuzman Hrvatin živi u zgradi na Škurinjama u ulici Milana Rustanbega. Njoj, kao I ostalim stanarima na ovoj adresi, potporni zid ispod zgrade koji se nagnuo za 30-tak stupnjeva predstavlja noćnu moru.

“Smeta nas prvotno zbog izgleda I sigurnosti, a drugo zato što šećemo ovdje svaki dan I uvijek nas je strah da se nešto ne dogodi, da se nešto ne sruza, da se ne zakačimo za nešto.”, prepričva svoje strahove stanarka Vesna Kuzman Hrvatin za Kanal RI.

Najviše je zabrinuta zbog sigurnosti djece.

“Neshvatljivo je da praktički u centru grada se takve stvari dopuštaju, da stoje, I pitanje je samo kad će se dogoditi neka tragedija, da se onda netko probudi I kaže ajmo to popravit.”, mišljenja je Vesna Kuzman Hrvatin

Više u VIDEOPRILOGU:

Novinarka: MONIKA INJAC
Snimatelj: IVAN BANOVIĆ
Montažerka: ESTA DEŠPOJA

Sanacija potpornog zida želja je svih stanara. Prve pukotine pojavile su se 2016. godine, a oni su odmah sve prijavili nadležnim tijelima.

“Grad je reagirao na način da je uklonio tobogan, I ogradio sa žutom trakom. Kad je to krenulo dalje, naravno pritisak zemlje radi svohe, onda su poduprijeli sa gredama, ogradili I tako stoji već 6 godinu.”, kaže Marin Račić, predstavnik stanara.

Zemljište na kojem se nalazi zid je u državnom vlasništvu.

“Država je vrlo velikodušno rekla da možemo o svom trošku popraviti njihovu nekretninu, a da se za sve ostalo obratimo Gradu Rijeci.”, dodaje Marin Račić

Sanacija zida bi, prema procjenama, iznosila 200 tisuća kuna.

“U zgradi su uglavnom umirovljenici, znate kolike su mirovine kod nas, a s druge strane ovaj zid je jako dugačak, ovo je samo početak, ide praktički kroz cijelu ulicu I sad bi svi stanari morali popravljat nešto što je javno dobro.”, kaže predstavnik stanara Marin Račić.

Zbog nagnutog zida ispod zgrade nisu sigurni hoće li biti moguća obnova fasade, a pale su I cijene njihovih stanova. Rješenje vide u intervenciji Grada Rijeke.

“Zamislite da se ovo desilo na nekoj prometnici, da tu voze auti, autobus. Grad bi u roku dva dana to popravio jer bi bio toliko veliki pritisak građana da ne bi bilo priče je li to gradsko ili državno. A jedinice lokalne samouprave I jesu zadužene za sigurnost građana.”, mišljenja je Račić.

Hoće li grad I država čuti vapaje stanara I reagirati, ostaje za vidjeti, donosi Kanal RI.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari