NEDOPUSTIVA PRAKSA

VIDEO: Od danas Korzom možete i automobilima!?

Foto: Screenshot (Riportal)

Građani koji su danas nešto prije podneva šetali Korzom morali su paziti na – automobile oko sebe!

Osobna vozila mirno su se, poneka s upaljena četiri pokazivača smjera, kretala Korzom – usred najstrože riječke pješačke zone – između pješaka koji su se u čudu pogledavali s pitanjem “što se to događa”. Promet je u jednom trenutku bio toliko intenzivan da su se automobili čak i mimoilazili na Korzu…

Odmah “u glavu”, ovo je nedopustivo! I ne, nije se snimao film.

Ma kakav razlog da je “objašnjenje” za ovo – dostava, opskrba štandova ili nešto treće – ovo se ne događa ni u jednom europskom gradu, ili gradu koji pretendira da ga se naziva – “europskim”.

Ako već postoji nekakav razlog da se vozilima mora dopremiti roba, to se može učiniti i na primjer u 6 sati ujutro, kada na Korzu nema gužve, ili se za potrebe dostave u pješačku zonu mogu nabaviti neka električna vozila, kakva se već koriste u nekim primorskim gradovima na hrvatskom dijelu Jadrana.

Već neko vrijeme se čini da praktički svatko kome to padne na pamet parkira na javnim pješačkim prostorima uz samo Korzo, ili čak na Korzu, a sada – kao što smo vidjeli danas – počele su i vožnje automobila po Korzu.

Još malo i vidjet ćemo na našoj najljepšoj šetnici prometne znakove. Možda bi to bilo i dobro, jer bi se barem na taj način smanjila mogućnost prometnih nesreća?!?

Jedino dobro u ovoj vijesti jest činjenica da se ovi automobili na Korzu – nisu sudarili…!

O razlozima za ovakvo prometovanje Korzom, ako uopće postoje, poslali smo upit nadležnima. Odgovore ćemo objaviti kada ih dobijemo. Dobiveni odgovor možete pročitati OVDJE!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views