KAO TVORNICA ČOKOLADE

Opatija je najslađi grad na svijetu! Svi su oduševljeni Festivalom čokolade i slatkim skulpturama

Foto: Goran Kovačić/Pixsell

Od čokolade su čak i hamburgeri

Na poslastice je zamirisala i Opatija jer je cijela sada kao tvornica čokolade – počeo je omiljeni festival u godini. Čokoladni će festival trajati do nedjelje.

Više u VIDEOPRILOGU:

Najslađi grad na svijetu je Opatija. Svi putevi vode prema čokoladi. Čokoladna je čak i muzika, izvještava Ida Balen za RTL Vijesti.

”S obzirom da je to čokoladna ploča, ima li platinastu nakladu? Ovo je jedinstveni primjer kad je to čokoladna naklada”, kazao je Marinko Biškić iz Splita.

Cijela ulica je, a kakva nego čokoladna. Svoje su slatke skulpture u njoj izložili čokolatijeri iz Hrvatske, Slovenije i Italije. Tu se svako dijete osjeća kao Charlie u tvornici čokolade.

Ali odrasli se vesele koliko i djeca.

”Ovo je prvi čokoladni festival u mom životu. Bio sam na festivalu sira, vina, ali ovo nam je zaista novo”, rekao je Peter Szakal iz Mađarske.

Od čokolade su čak i hamburgeri. Nastaju u hotelskoj kuhinji.

”Par komada ljubičastog luka, zatim meso glazirano.. juneći obrazi glazirani sa čokoladom i espressom”, izjavio je Josip Abičić, voditelj smjene u kuhinji.

Cijela je priča godinama unazad započela, bila je toliko ukusna da se kasnije proširila ulicama i tako je nastao Festival čokolade. Tu čokolada teče u potocima i cijele se godine priprema.

”U srcu Opatije se nalazi naša proizvodnja čokolade. Posebno smo ponosni na naše praline koje su ručno rađene, preko 30 vrsta”, kazala je Martina Jelinčić, voditeljica čoko svijeta u Opatiji.

”Najzanimljivija je dekoracija. Slaganje dekoracije, dekoriranje borova, štikli. Stvarno divan osjećaj, pogotovo što znam da usrećujem ljude. Uveseljavam, djeca to vole, a i odrasli”, rekla je čokolatijerka Sanja Hrvatin.

Nestvarno mjesto najužurbanije baš u vrijeme Božića, kao mala podružnica u kojoj rade najbolji od Djed Mrazovih vilenjaka, izvještava Ida Balen za RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari