PRIVLAČI TURISTE

Opatija u odličnom raspoloženju iščekuje Novu godinu; Turističke brojke su odlične

Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

Prekrasno uređena Opatija privlači brojne turiste

Od početka Adventa u Opatiji je ostvareno čak 30 tisuća noćenja. Najbrojniji su domaći gosti, ali dolaze i turisti iz Slovenije, Italije, Austrije, Njemačke…

Turističkim prometom zadovoljni su hotelijeri i ugostitelji, a odlične se brojke po najavama očekuju i za doček Nove godine.

Više u VIDEOPRILOGU:

Novinarka: MONIKA INJAC
Snimatelj: IGOR PAULIĆ
Montažer: KRISTIJAN LAJŠIĆ

“Jako lijepo. Došli smo danas, prije 2 sata i jako nam se sviđa.”, kaže Manuela iz Austrije za Kanal Ri.

“Dolazim iz Zagreba I odlično je. Tamo je magla, ovdje je predivno….”, kaže Zoran iz Zagreba.

Da je u prosincu Opatija postala pravi hit dokazuju turističke brojke.

“Dobre rezultate imamo u prosincu, do sad je ostvareno nešto više od 30 tisuća noćenja. Najviše noćenja ostvarili su gosti iz Hrvatske, ali isto tako imamo goste iz Slovenije, Austrije, iz Njemačke I Italije.”, otkriva Suzi Petričić, direktorica TZ grada Opatije.

Odlične turističke brojke osjećaju hoteljeri u svojim smještajnim kapacitetima. Među njima i poznati opatijski hotel s ukupno 317 soba.

“Jako smo zadovoljni popunjenošću, kako u sezoni tako i u zimskim mjesecima. U odnosu na 2019. godinu sada u prosincu imamo 40 posto povećanja noćenja i 65 posto povećanja prihoda.”, kaže Ivana Lisak Šiletić iz Odjela prodaje.

Uz hoteljere, ruke zadovoljno trljaju i ugostitelji.

“Vidi se po ljudima da im je falila prošla godina. Turistička zajednica je dosta dobar posao napravila sa rasvjetom. Kao što znate, dobili su veliko priznjanje ali osjeti se da su ljdi jedva dočekali da se druže – nekako smo proširili na cijeli park da ispoštujemo te mjere.”, kaže ugostitelj Emil Lustica.

Pohvale za opatijski advent stižu sa svih strana.

“Opatija je prekrasno uređena, posebno njezini parkovi – park Sveti Jakov, šetnica Lungomare, Angelina… Opatija s ponosom nosi titulu best Cristmas lights i svrstana je na popis najljepše uređenih gradova u Europi.”, kaže direktorica TZ grada Opatije Suzi Petričić.

Dobre su najave i za doček Nove godine.

“Opatija je tradicionalno poželjna destinacija za doček Nove godine. Najave su dobre i očekujemo dobru popunjenost u 22 hotela koliko će ih biti otvoreno.”, dodaje Suzi Petričić.

Od početka godine u Opatiji je ostvareno nešto više od 840 tisuća noćenja. Po procjenama iz turističke zajednice, godinu će zaključiti sa 68 posto prometa turistički rekordne 2019. godine, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari