PROJEKT EXCOVER

Općina Čavle predstavila atraktivan video; Pogledajte čime se Čavjani ponose

Ilustracija

U sklopu projekta “EXCOVER” snimljeni su video materijali edukativno-promotivnog karaktera u svrhu prezentacije prirodnog i kulturnog nasljeđa Općine Čavle u skladu s ciljem programskog pravca INTERREG V-A Italija-Hrvatska programa prekogranične suradnje.

U fokusu Projekta je revitalizacija prirodnog i kulturnog nasljeđa kao pokretača održivog i ravnomjernijeg teritorijalnog razvoja ruralnih područja u Italiji i Hrvatskoj.

Upravni odjel za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima koji ispred Primorsko-goranske županije sudjeluje u provođenju projektnih aktivnosti predmetnog projekta, u proteklih nekoliko mjeseci bio je angažiran na prikupljanju arhivske građe i intervjuiranju mještana Općine Čavle s ciljem otkrivanja prirodne te nematerijalne i materijalne kulturne baštine predmetnog područja, u svrhu njenog dokumentiranja i očuvanja od zaborava te prezentiranja i promocije široj nacionalnoj i internacionalnoj zajednici.

Rezultat provedbe predmetnih aktivnosti su video snimke intervjua ključnih dionika na temu prirodne i kulturne baštine te promotivni video Općine Čavle koje možete pogledati putem poveznica na Youtube kanalu Primorsko-goranske županije.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari